Dansk hotelfremgang i august

first-hotelHOTELLER: De danske hoteller kan glæde sig over endnu en sommer med vækst i overnatningstal. Næsten 71.000 flere overnatninger blev det til i august, en fremgang på 4,2 pct.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort overnatningstallene for de danske hoteller i august.

Næsten 71.000 flere overnatninger blev det til i august sammenlignet mod samme måned i 2015. Over 50.000 af de nye overnatninger har danskerne stået for.

Så mens den samlede overnatningsvækst var på 4,2 pct., gik de danske overnatninger frem med 5,9 pct., noterer Horesta.

Hotellerne i Region Sjælland kan juble mest over de nye tal. Med 10,8 pct. flere hotelovernatninger har regionen landets største overnatningsvækst sammenlignet med august i 2015. Det er særligt de ferierejsende, der har gjort forskellen. Antallet af overnatninger i denne kategori steg 14,0 pct. i regionen sammenlignet med august sidste år.

Region Hovedstaden, som har flest hotelovernatninger i hele landet, oplevede samlet overnatningsvækst på 1,9 pct. Her er det særligt forretningsovernatningerne, som viser positive tegn med en stigning på 4,5 pct.

Samtlige regioner kan glæde sig over en positiv udvikling i overnatningstallene. Region Syddanmark gik frem med 8,4 pct., Midtjylland 6,4 pct. og Nordjylland 4,5 pct.

Foruden overnatningsvæksten fra danskerne selv kunne hoteller i august byde velkommen til flere gæster end sidste år fra Italien, Schweiz, Sverige, Indien og Frankrig.

Til gengæld var udviklingen negativ, når man ser på overnatninger fra besøgende med amerikansk, norsk eller islandsk nationalitet i passet.

Samlet set var der godt 1.745.000 overnatninger på de danske hoteller i august.