CabInn har foreløbig ét hotel i Esbjerg, Cabinn/Palads Hotel med 209 værelser – men kigger nu på yderligere et. Foto: CabInn via VisitDenmark.

Dansk hotelkæde kigger på endnu et hotel

Den danske lavpriskæde CabInn vil muligvis bygge endnu et hotel i Esbjerg, men holder alle muligheder åbne. CabInn har blandt andet Danmarks største hotel med over 1.200 værelser.

CabInn har købt en byggegrund i det centrale Esbjerg, der hidtil har været parkeringsplads. I stedet kommer der måske et nyt CabInn-hotel med 82 værelser.

Ejerne af den såkaldte Rio-grund, søskendeparret, Mads Dam Jensen og Mia Dam Karkov, har ifølge avisen JydskeVestkysten solgt grunden til CabInns administrerende direktør og ejer, 74-årige Niels Fennet, for et ikke oplyst beløb.

CabInn åbnede i 1990 sit første lavprishotel på Frederiksberg – og i 1994 blev Palads Hotel i Esbjerg omdannet til Cabinn/Palads Hotel med 209 værelser. I dag består kæden af ti hoteller; fem i København og et i henholdsvis Odense, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og Vejle.

”Vi har haft en pæn forretning i Esbjerg i alle årene, og når muligheden byder sig på en af byens bedste beliggenheder, ligger den jo lige til højrebenet,” siger Niels Fennet til JydskeVestkysten og tilføjer, at CabInn nu er i gang med at brainstorme om, hvad grunden i Esbjerg skal bruges til. ”Men det bliver noget mere end kun hotelværelser,” siger Niels Fennet uden at ville afsløre, hvad han tænker på, eller hvornår projektet forventes klart.

Danmarks største hotel
CabInn har her i efteråret taget CabInn Copenhagen i brug med 1.202 værelser. Det gør hotellet til Danmarks største – den titel havde indtil da AC Hotel Bella Sky Copenhagen ved Bella Center med sine 811 værelser.

Det kæmpestore CabInn Copenhagen ligger tæt på shoppingcentret Fisketorvet ligesom det er genbo til Tivoli Hotel & Congress Center. Med CabInn Copenhagen har kæden over 4.300 værelser på sine tostjernede hoteller.

I februar i år sagde Niels Fennet til STANDBY.dk: ”Jeg kunne godt forestille mig flere hoteller i København og mindst fem-seks mere i resten af Danmark. Vi er et kendt varemærke, det kan vi gøre brug af i byer, hvor vi i dag ikke har hotel.”

Det går fortsat rigtig godt for CabInn. Sidste år omsatte CabInn Holding ApS for ”en spids over 330 millioner kroner,” oplyste Niels Fennet i april i år. Det seneste regnskab viste en stigning i bruttofortjenesten fra 206 millioner kroner i 2017 til 227 millioner kroner sidste år. Bundlinjen, overskud efter skat, faldt fra rekordhøje 92,7 millioner kroner i 2017 til 82,8 millioner kroner sidste år. Det var sjette år i træk, at Danmarks største lavpriskæde i hotelbranchen havde et overskud på over 50 millioner kroner.

Niels Fennet ejer med sin hustru, Lise Fennet, 88 procent af CabInn, de resterende 12 procent er hos vicedirektør Jesper Sander Pedersen. Niels Fennets holdingselskab viser for 2018 en formue på næsten 1,9 milliarder kroner.

Relaterede artikler:

Horesta mister dansk hotelkæde til Dansk Erhverv

Danmarks største hotel forsinket

Ny liste over Danmarks rigeste hotelejere