Der kan atter foretages erhvervsrejser ud af Danmark og til Danmark. Udfordringen er at endnu ikke særlig mange lande har genåbnet deres grænser og af samme årsag er der ikke særlig mange flyruter. Arkivfoto: Henrik Baumgarten.

Dansk Industri: OK til erhvervsrejser er ikke nok

Der er atter grønt lys for erhvervsrejser til og fra Danmark. Men det er kun ”et meget lille skridt i den rigtige retning,” siger DI’s branchedirektør. Danmarks Rejsebureau Forening er enig.

”Regerings nye retningslinjer for erhvervsrejsende er et meget lille skridt i den rigtige retning. Men der er behov for yderligere. Grænserne skal åbnes for at redde eksporten,” siger Dansk Industris branchedirektør for transport, Michael Svane, til DI’s nyhedsbrev.

Udenrigsministeriet kom mandag med en retningslinjer og rejseråd for erhvervsrejsende til og fra udlandet. Men selvom det er positivt, at nødvendige erhvervsrejser nu er undtaget fra Udenrigsministeriets almindelige rejsevejledninger, gør det ikke den store forskel for dansk erhvervsliv, lyder det fra brancheorganisationen.

”Det er et meget lille skridt, som regeringen tager. Og vi vurderer ikke, at det vil have vil have den store positive effekt for virksomhederne. I praksis er der ikke den store forskel de kommende retningslinjer, og den praksis der har været under coronakrisen,” siger branchedirektør Michael Svane.

I en pressemeddelelse siger udenrigsminister Jeppe Kofod, at mange af de over 800.000 danske job, der er knyttet til dansk eksport kan forsvinde, hvis ikke der åbnes for erhvervsrejser.

”Det er dog afgørende for regeringen, at en genåbning for erhvervsrejsende sker sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi må ikke risikere at sætte vores hidtidige, virkningsfulde indsats over styr,” siger ministeren.

Mangler afklaring om, hvornår grænserne genåbnes
Branchedirektør for transport i Dansk Industri, Michael Svane, understreger i sin kommentar, at dansk eksport står i en historisk udfordret situation. Og at hvis vi skal have gang i eksporten, er det nødvendigt at få gang i erhvervsrejserne.

”Grænserne skal åbnes, så virksomhederne igen kan besøge deres udenlandske kunder og forretningsforbindelser. Vi mangler en afklaring på, hvornår regeringen vil genåbne grænserne og ikke mindst hvilke lande, Danmark vil indgå aftaler med,” siger han.

Holdningen fra Dansk Industri stemmer overens med hvad Danmarks Rejsebureau Forenings administrerende direktør, Lars Thykier, forleden sagde til STANDBY.dk om at der nu er grønt lys for erhvervsrejser ud af Danmark og til Danmark:

”Erhvervsrejsejusteringen i rejsevejledningerne betyder stort set intet for de erhvervsrejsende ud over de, der kan køre i bil til deres destination til de lande der vil have dem på besøg.

Vi venter dermed – også på det område – på den lovede melding fra regeringen senest den 29. maj og fra EU- landene snarest derefter,” sagde Lars Thykier.

Her er link til Udenrigsministeriets rejseråd for erhvervsrejser.

Relaterede artikler:

Erhvervsrejsende kan ikke bruge ny åbning til meget

Great Dane Airlines klar med tre nye ruter

Eksperter forudser færre erhvervsrejser

SAS genåbner indenrigsrute til Aarhus Lufthavn