Dansk lufthavn skifter direktør

Hans Okholm Vejrup er fra 1. august ny direktør for Odense Lufthavn, der officielt hedder Hans Christian Andersen Airport.

LUFTFART: Efter mere end et år uden reel direktør har dansk lufthavn nu sat navn på den nye i spidsen, der har kendskab til rejsebranchen. Hans forgænger blev direktør for en større dansk lufthavn.

Fra 1. august er 51-årige Hans Okholm Vejrup ny lufthavnsdirektør i Odenses Hans Christian Andersen Airport. H.C. Andersen blev født i Odense 2. april 1805.

Hans Okholm Vejrup afløser i direktørstolen Christian Berg, der nåede tre år som direktør i Odense Lufthavn inden han i marts sidste år blev ny direktør i Sønderborg Lufthavn som afløser for Anders Sørensen.

Siden Christian Berg stoppede, har John Midtiby Madsen været konstitueret direktør for den tabsgivende fynske lufthavn ved Beldringe uden for Odense, der ejes af Odense Kommune og Nordfyns Kommune. Lufthavnen havde sidste år underskud på 2,8 mio. kr.

Hans Okholm kommer med erfaring fra rejse- og luftfartsbranchen og stillinger som direktør i det private erhvervsliv. Senest har han været konsulent for det færøske luftfartsselskab Atlantic Airways, ligesom han tidligere var meddirektør i det danske charterrejsebureau Atlantis Rejser og for udland hos FolkeFerie.dk samt projektdirektør hos Apollo Travel Group, oplyser lufthavnen.

Hans Okholm Vejrup siger om sit nye job: ”Jeg glæder mig til at arbejde med at udvikle chartertrafikken og tiltrække rutetrafik til lufthavnen. En fast rute til en europæisk storby står højt på ønskelisten, og første skridt bliver at tage kontakt til rejseselskaber og fortælle om de mange muligheder, der er i HCA Airport. Derudover glæder jeg mig til at gøre HCA Airport til en aktiv samarbejdspartner for det lokale erhvervsliv.”

HCA Airport har tre strategiben, chartertrafik, ruteflyvninger og droneaktivitet.

Lufthavnen havde i 2016 over 23.000 passagerer, bl.a. fra charterflyvninger i højsæsonen med Apollo, Spies og Gislev Rejser, samt private flyvninger.