Shamballa Jewewls skal designe og indrette syv suiter på Villa Copenhagen. (Foto: AM Studio)

Dansk luksusbrand på designopgave i hotel

Shamballa Jewels, hvis fanskare tæller Jay-Z, Michael Jordan og kronprinsesse Mary, skal designe og indretter suiter og bestyrelseslokale i nyt luksushotel i København.

Der er store forventninger til det nye luksushotel, Villa Copenhagen, som Nordic Choice Hotels åbner i foråret 2020. Hotellet er indrettet i Centralpostbygningen i København, der blev opført til Post & Telegrafvæsenet i 1912, og som senest har været domicil for Post Danmark.

Centralpostbygningen er tegnet af arkitekt Heinrich Wenck, der også stod bag Hovedbanegården, og da postbygningen åbnede for mere end 100 år siden, blev den i offentligheden døbt “toiletslottet”, fordi den var indrettet med mange toiletter, udover elektricitet, telefoner, centralvarme, hvilke ikke var sædvanligt dengang.

Hvis Centralpostbygningen tidligere har været synonym med luksus, så bliver det ikke mindre, når Nordic Choice Hotels slår dørene op for gæsterne i Villa Copenhagen, som det nye hotel er navngivet. Det er nemlig indgået en aftale med det danske luksusbrand, Shamballa Jewels, om at designe og indrette syv suiter, hotellets courtyard og bygningens historiske og unikke bestyrelseslokale.

”Villa Copenhagen skal udfordre den traditionelle forståelse af luksus indenfor hospitality. Det kan vi ikke gøre, hvis vi gør som alle andre. Derfor har vi indgået samarbejder med partnere fra branchens top, men også med flere forskellige udefrakommende brands du ikke associerer med vores branche. Vi tror på, at kontrasterne og mangfoldigheden i disse samarbejder vil være med til at gøre Villa Copenhagen til noget helt særligt at besøge,” siger Peter Høgh Pedersen, der er direktør for Villa Copenhagen

Nyt territorium
Shamballa Jewels kombinerer et moderne nordisk design med det buddhistiske livssyn, og opgaven for Villa Copenhagen vil være ubetrådt land for folkene bag det kendte luksusbrand.

Mads og Mikkel Kornerup fra Shamballa Jewels. (Foto: AM Studio)

”Det har været en virkelig spændende rejse at få mulighed for at bevæge os ind på nyt territorium med så ambitiøs og tillidsfuld en partner, som Villa Copenhagen. Vores ambition har været at skabe et univers med respekt for bygningen historie, men også for egne værdier og ikke mindst med øje for Villa Copenhagens fremtidige virke, som dynamisk samlingspunkt for både lokale og turister,” forklarer Mikkel Kornerup, der er medstifter og administrerende direktør i Shamballa Jewels.

Shamballa Jewels har selv egne flagship stores i både København og New York, og atmosfæren og indretningen derfra vil man forsøge at få med over i Villa Copenhagen.

“Igennem årene har Shamballa Jewels formået at skabe en helt bestemt atmosfære i vores butikker og messestande. Vi har altid drømt om at lade dette folde sig fuldt ud igennem et større hospitality-projekt, og vi er meget stolte over at få lov til at realisere dette i fællesskab med Villa Copenhagen, som pionerer på dansk jord,” lyder det fra Mads Kornerup, der udover at være medstifter også er kreativ direktør.

Smykker fra Shamballa Jewels bæres af store designere som Valentino, Viktor & Rolf og Diane von Furstenberg samt andre celebre navne som Jay-Z, Michael Jordan, Carine Roitfeld og kronprinsesse Mary.

 

Relaterede artikler:

Flere chefer til Københavns nye luksushotel

Milliarddyrt luksushotel i København klar til marts

Luksushotel til milliardbeløb skal hedde Villa Copenhagen