Amisols rundrejser i Egypten tilbyder blandt andet sejlture på Nilen. PR-foto.

Dansk rejsebureau får bæredygtige rejser til Egypten

Amisol Rejser, der er store på Egypten, lancerer ifølge egne oplysninger som første rejsebureau i Norden CO2-kompenserede egyptiske rundrejser. Egyptisk guide står bag det grønne initiativ.

Nu bliver det muligt at komme på CO2-kompenserede rundrejser i Egypten med danske Amisol Travel. Initiativet skal udvide miljøvenlige rejsemuligheder, oplyser charterarrangøren i en pressemeddelelse. Amisol har årligt over 10.000 gæster fra Danmark, primært til Egypten.

Inden rundrejsen i Egypten udarbejder Amisol Travel et rejseprogram for minimalt CO2-aftryk ved hotel-indkvartering og transport. De uundgåelige emissioner udlignes af organisationen Economy of Love gennem vedvarende energikilder, kompostproduktion og træplantning i Egyptens ørken, oplyses det.

Det er den 60-årige egyptiske rejseguide Khaled Ibraham, der står bag det nye grønne initiativ med CO2-kompenserede rundrejser i det nordafrikanske land. Han siger i pressemeddelelsen fra Amisol: ”Jeg håber, jeg kan gøre en forskel for min søns fremtid og fremtidige generationer gennem mere bæredygtig turisme.

Derfor har jeg i samarbejde med miljøorganisationen Sekem lagt meget arbejde i at udarbejde CO2-kompenserede rundrejser, hvor rejsende kan opleve nogle af Egyptens verdensberømte seværdigheder, sejle på Nilen og få et indblik i det autentiske lokalområde,” siger han.

Det grønne initiativ er også et led i at fremtidssikre mit land, som er afhængig af en bæredygtig turistindustri. Mange millioner egyptere inklusive mig selv og min familie er økonomisk afhængige af turismen, tilføjer Khaled Ibraham.

Fokus på bæredygtighed
Amisol Travel har i over 30 år arbejdet for at skabe arbejdspladser i turismebranchen for egyptere som Khaled Ibraham, der ikke har haft råd til uddannelse. Som led i at styrke landets arbejdskraft og højne bæredygtigheden, oplærer rejsebureauet lokale guides og administrationsfolk til dets kontor i Kairo.

Lis Vogelous, direktør i Amisol Travel i Danmark, siger: ”Amisol havde sidste år over 30 procent flere danske rejsende til Egypten sammenlignet med året før corona, 2019.

Antallet af miljømærkede hoteller med blandt andet solceller på tagene, der genererer strøm til aircondition, er hastigt stigende. Hotellerne samarbejder med naturbeskyttelsesprogrammer om at rense vand i nærområdet og reducere vandspild,” siger direktøren.

Badebyen Sharm El Sheik på Sinai-halvøen huser ifølge Amisol 24 af Egyptens foreløbig 88 hoteller med certificeringen Greenstar, der indikerer hotellernes miljøtiltag. ”Udover et stort miljøfokus, er Sharm El Sheik kendt for sine strandarealer, koralrev, kulturarv og seværdigheder som pyramider og det bibelske Sinai-bjerg,” fortæller Lis Vogelius.

I januar i år købte Primo Tours-gruppen med hovedkvarter i Ringkøbing 35 procent af Amisol Travel i Norge (som også ejer Amisol i Danmark, red.) af Amisols grundlægger, egyptiske Hesham El Nashar. Han bor i Norge, hvor han startede Amisol og i 2011 åbnede han også Amisol i Danmark.

Amisol Travel er medlem af RID, Rejsearrangører i Danmark, samt registreret i Pakkerejse-Ankenævnet.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsekoncern medejer af endnu et rejsebureau

Danske rejseaktører rykker ind i Norge

De mest sikre og værste lande for LGBTQ-turister