Dansk rejsebureau får ny ejer

Martin Strobel, til venstre, med Mads Bygballe, koncerndirektør for Sunway Group.

Martin Strobel, til venstre, med Mads Bygballe, koncerndirektør for Sunway Group.

TURISME: Rejsekoncern overtager endnu et rejsebureau – og forventer i år at runde omsætning på 100 mio. kr., en stigning på 25 pct. i forhold til sidste år.

Sunway Group har overtaget jyske Strobel Travel – Sunway ejer i forvejen Ruby Rejser, Seatravel og incomingbureauet Travelnorth. Sunway blev søsat i 2008 med Seatravel som første varemærke. Koncernen har i øjeblikket 22 ansatte på kontoret i Mejlgade i Aarhus, der kommer endnu to nye medarbejdere i Mejlgade efter overtagelsen af Strobel.

“Efter 23 år har vi valgt at blive del af en større forretning. Det giver os mere frihed til at gøre dét, vi er bedst til – at arrangere eksklusive rejser,” siger Morten Strobel, der fortsætter som salgschef for Strobel.

“Vi er glade for at få Strobel ind under Sunway Group. Teamet i Strobel bringer erfaring og viden med sig, som vi kan lære af. Strobel passer fint med de andre rejser, vi sælger. Især deres store viden om de oversøiske rejser, giver os en ekstra dimension,” siger Sunways direktør og ejer, Mads Bygballe. Han forventer, at Sunway-koncernen samlet i år runder 20.000 gæster og omsætning på over 100 mio. kr.

”Selv om vi bruger ressourcer på at integrere tre firmakulturer samt investere i vækst og optimering af vores processer, forventer vi stadig positivt resultat ved årets udgang,” siger Mads Bygballe og tilføjer til standby.dk: ”Vi har nok mere kunnet overtage Strobel af nød end af lyst; Strobel har haft det svært, men vi tror på overtagelsen – fordi hvis man driver et lille rejsebureau kan det være svært at være verdensmester og klare alting selv, f.eks. økonomi, marketing og produktudvikling; Sunway Group har det hele. Strobel har et godt varemærke med unikke produkter som de ansatte er rigtig dygtige til at sælge.”

”Vi har købt aktiverne i Strobel Travel, herunder kundedatabasen. Og jeg tror vi kan gøre en forskel med Strobel på samme måde som vi har gjort det med Ruby Rejser, hvor vi har vendt et lille minus til et plus,” siger Mads Bygballe og tilføjer, at han er åben overfor andre rejsebureau-overtagelser.