Iran er en af destinationer for Viktors Farmor, der netop har overtaget konkurrenten Horisont Rejser fra København. Foto: Viktors Farmor.

Dansk rejsebureau giver op

Økonomiske problemer får Horisont Rejser til at stoppe – gæsterne overtages af rejsebureauet Viktors Farmor.

Horisont Rejser fra København, der har eksisteret i over ti år men ikke altid med nogen rigtig god økonomi, har indstillet salget af rejser. Kunderne kommer i stedet med Viktors Farmor, der har hovedsæde i Skødstrup nord for Aarhus. Viktors Farmor, der åbnede i 1996, har blandt andet rejser til nogle af de samme destinationer som Horisont.

Omkring 80 gæster, der til efteråret skulle have været afsted med Horisont, er i stedet  tilbudt rejse med Viktors Farmor. Rejsegarantifonden er underrettet om at Horisont Rejser er stoppet.

Partner og marketingschef i Viktors Farmor, Esben Gynther, siger til STANDBY.dk:

”Vi har været i kontakt med Horisont Rejser siden maj om en mulig overtagelse. Vi har ringet til alle Horisont-gæster, der skulle have været rejst til efteråret, og tilbudt dem at komme med os i stedet.”

Horisont Rejser var et rejsebureau med fokus på kulturrejser til blandt andet Mellemøsten, Iran og Asien – og med et koncept tæt på Viktors Farmor.

I aftalen indgår også, at der er henvisning fra Horisont Rejsers hjemmeside til Viktors Farmor, ligesom de faste kunder hos Horisont har fået besked om situationen via mail.

Viktors Farmor, der har cirka 5.000 gæster om året, har blandt sine større destinationer rejsemål som Iran, Marokko, Laos og Cambodja. Viktors Farmor, der har tæt på 20 medarbejdere, arrangerer rejser for mindre grupper og altid med danske rejseledere. Rejsebureauet havde ifølge seneste udgave af analysen af de største danske rejsebureauer fra Dansk Brancheanalyse en omsætning i sidste regnskabsår på cirka 65 millioner kroner.

”Oplagt at træde til”
”Det er altid beklageligt at en kollega i branchen er nødt til at indstille aktiviteten. I dette tilfælde var det oplagt for Viktors Farmor at træde til, fordi vores koncept passer fint med Horisonts,” siger Esben Gynther.

Viktors Farmor modtog tidligere i år Danske Rejsejournalisters Rejsepris 2017. Prisen blev overrakt til stifter og ejer af Viktors Farmor, Kirsten Gynther Holm. Rejsebureauet er opkaldt efter hendes første barnebarn, Viktor er i dag 23 år.

I begrundelsen for valget af Viktors Farmor sagde formand for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, at rejsebureauet er valgt som prismodtager ”for sine anderledes rejser, hvor kulturen og mødet med lokalbefolkningen og naturen prioriteres højt, og hvor turene gennemføres med mindre grupper med 10-20 deltagere. Siden starten i 1996 har Viktors Farmor udviklet sig til en form for adventure-bureau, hvis rejser har fokus på oplevelser og indhold snarere end komfort i mødet med andre kulturer og folkeslag.”

Relaterede artikler:

Rejsebureau sur på ugeblad

Familie og venner er største inspiration til ferierejser

Udenrigsministeriet fordobler antal rejsevejledninger

x

Læs Også

Varm sommer mindskede ikke salg af skirejser

”Vi havde godt nok tilbagegang i juni og juli, men det er hentet ind i de første uger af august,” lyder det fra Danmarks største skirejsebureau – der i sæsonen sender 300 fly fra Danmark til Alperne.

Rejsebureau skifter navn

Danske Team Benns Ski bliver til Vinterly Skirejser – bureauet er del af Skigroup, Danmarks næststørste arrangør af skirejser. Gruppen tæller tre andre skirejsebureauer, blandt andre Højmark Rejser.

Havudsigt blev til gul mur og elevator til stejl trappe

Man skal holde, hvad man lover, ellers falder hammeren prompte, således også i en kendelse mod Kulturrejser Europa til Kreta for tre ødelagte feriedage.

Atter klar til ski på nichedestination

Danske Sun Tours, der primært gør sig indenfor charterrejser, holder den kommende vinter fast i sin foreløbig enlige skidestination. Der flyves fra både København og Aalborg.

Spies i nyt samarbejde med Emirates

Næste år tilbyder Danmarks største charterrejsebureau cirka 2.300 pladser på direkte flyvninger fra Bornholm til Sydeuropa. Men der bliver også samarbejde med DAT og Emirates.

Danske rejsebureauer på kurs mod ny rekord

Der er endnu ingen officielle tal, men feriebureauerne hos Danmarks Rejsebureau Forening melder nærmest samstemmende om, at 2018 bliver et rigtig godt år.