Foto fra Dentour Rejsers Facebook-side.

Dansk rejsebureau konkurs

DenTour Rejser fra Roskilde, der blandt andet solgte rejser til Polen, er blevet erklæret konkurs. 250 kunder kommer dermed ikke afsted.

Som STANDBY.dk kunne oplyse sidste måned var det lille rejsebureau DenTour Rejser fra Roskilde kommet i problemer. Nu er rejsebureauet netop blevet erklæret konkurs, oplyser Rejsegarantifonden i en pressemeddelelsen.

Fonden havde på grund af selskabets dårlige kapitalberedskab pålagt det at stille forhøjet garanti, og fonden forventer ud fra de oplysninger, selskabet har afgivet, ikke at blive påført tab på sagen.

DenTour Rejser blev registreret i Rejsegarantifonden i 2007 og solgte busrejser til blandt andet Polen. Selskabet drev også virksomhed under binavnene DenTour ApS, Dentur ApS og Stettinexperten ApS.

Selskabet ændrede den 17. september i år navn til Rejseselskabet 2008 ApS, men blev i går, onsdag, erklæret konkurs. Som kurator er udpeget advokat Carsten Ceutz fra advokatfirmaet Bech-Bruun i København.

Ingen strandede passagerer
Der var efter det oplyste ingen kunder på rejse, da selskabet gik konkurs. Der er i alt cirka 250 kunder, som ikke kommer ud at rejse på grund af konkursen, oplyser fonden.

Kunder, der har købt produkter omfattet af fondens dækning (for eksempel pakkerejser med både bus og hotel) før selskabets registrering i fonden blev slettet, kan søge det forudbetalte beløb retur fra Rejsegarantifonden.

”Dentour har været registeret i Rejsegarantifonden, men er det ikke mere,” bekræftede direktør i Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, sidste måned til STANDBY.dk

Når Rejsegarantifonden sletter et rejsebureau skyldes det typisk, at rejsebureauet har undladt at sende informationer som fonden har bedt om. Det kan være oplysninger fra selskabets revisor, omsætningstal i rejsebureauet eller at det ikke stillet en ny og hævet garanti til fonden.

STANDBY.dk prøvede sidste måned forgæves at kontakte Dentour, der ifølge sin hjemmeside blandt andet rejser til den polske havneby Stettin.

Polsk ejer
En søgning på det Centrale Virksomheds Register, CVR.dk, efter Dentour Rejser viste sidste måned, at rejsebureauet har fået nyt navn. Binavnene DenTur, DenTour og Stettinexperten er blevet slettet – i stedet hedder det nu Rejseselskabet 2008. Men har stadig samme adresse på Vindingevej 9C i Roskilde.

Ifølge CVR.dk er Jan Østergaard Pedersen med bopæl i Borup direktør for selskabet, der, stadig ifølge CVR.dk, har Monika Theresa Kobelak med adresse i Szczecin (Stettin) som legal og reel ejer.

Relaterede artikler:

Lille rejsebureau måske i vanskeligheder

Uenighed om årsag til lukning af rejsebureau

Mindst 800 strandede skal hjælpes hjem efter flykonkurs