Dansk rejsegigant vil flyve danskere fra Hamborg

Terminal-Vorfahrten

Hamborg Lufthavn.

TURISME: Danmarks største charterbureau vil nu også tilbyde rejser fra Hamborg med rutefly. ”Udbuddet er meget større fra Hamborg,” siger direktøren i Danmark.

Spies vil snart begynde at markedsføre rejser i navnlig det sønderjyske med rutefly ud af Hamborg. Pointen er, at der fra det sønderjyske kan være lige langt til Billund og lufthavnen i Hamborg, men at den nordtyske lufthavn har langt flere ruter. Hamborg havde sidste år 15 mio. passagerer mod Billunds næsten tre mio.

”Vi åbner på rejser ud af Hamborg fordi vi ved, at årligt rejser ca. 200.000 danskere ud af Hamborgs. Det er en stor del af vores potentielle kunder. Af Spies’ ca. 275.000 gæster i år rejser op mod 15 pct. med rutefly fra danske lufthavne – og nu også fra Hamborg. Vi forventer årligt et par tusinde danske gæster fra Hamborg,” siger Spies adm. direktør i Danmark, Jan Vendelbo, til standby.dk og tilføjer: ”Vi har i en periode testet rejser fra Hamborg. Det er lige så let at komme fra f.eks. området ved Kolding til såvel Billund som Hamborg. Foreløbig har vi lavet hjemmeside om rejser fra Hamborg, snart annoncerer vi også for vores Hamborg-rejser i sønderjyske medier. Vores rejser fra Hamborg er trygge, vi følger de danske regler.”

I Billund Lufthavn, hvor Hamborg Lufthavn nærmest er et bandeord, er man ikke glad for Spies nye tiltag. ”Det er ikke sød musik, og vi ville da hellere have, at Spies udelukkende var i Billund. Men vi ser det som en del af udviklingen,” siger Jesper Klausholm, marketingchef i Billund Lufthavn, til Jydske Vestkysten.