Dansk restaurant får første Svanemærke

Furesøbad restaurant.

TURISME: 22 restauranter på Scandic-hoteller har et Svanemærke, men i går fik restaurant nord for København som første restaurant Svanemærket for at gøre økologisk forskel.

Restaurant Marina Furesøbad i Værløse nord for København er som første restaurant i Danmark blevet svanemærket.

Direktør Martin Fabiansen fra Miljømærkning Danmark overrakte i går anerkendelsen med disse ord: ”Med Svanemærket er Restaurant Marina Furesøbad foregangsrestaurant, og vi er glade for, at virksomheder og forbrugere nu kan vælge Svanemærket.”

Forpagter af Restaurant Marina Furesøbad, Michael Bay Olsen, sagde: ”Det har for os været naturligt at gå efter at blive svanemærket. Vi gør en målrettet indsats for at mindske restaurantens miljøbelastning. Derfor er vi glade for at blive godkendt til Svanemærket som første restaurant i Danmark. Vi er meget opmærksomme på at benytte de rette leverandører og velovervejede procedurer.”

Selve godkendelsesprocessen foregik i samarbejde mellem restaurant Marina Furesøbad og Miljømærkning Danmark, oplyser restaurantkoordinator Marlene Nielsen, tovholder på godkendelsesforløbet.

Svanemærket er gæsternes garanti for et godt miljøvalg. Svanemærkede restauranter har været igennem en omfattende certificeringsproces med dokumentation og kontrol af, at de lever op til ”Svanens” skrappe krav.

Målet for Svanemærket er at nedbringe den samlede miljøbelastning. I restauranter handler det bl.a. om at nedsætte energiforbruget, købe miljørigtigt ind og kildesortere affald, servere økologisk mad, bæredygtige fisk og skaldyr og mindst en daglig vegetarisk ret.