Dansk superhotel får ny ejer

De tidligere hovedaktionærer i Sjælsø Gruppen, brødrene Ib Henrik og Torben Rønje, har måttet slippe Copenhagen Towers. Milliardprojektet i Ørestad videreføres nu af investeringsselskabet ALMC, ejet af internationale banker som Goldman Sachs, Deutsche Bank og Bayerische Landesbank, skriver Børsen.

 

”Vi køber et halvt projekt – med den fordel, at halvdelen allerede kører,” siger den danske direktør i ALMC, Oscar Crohn. Han sigter til Dansk Industris lejemål samt Crowne Plaza-hotellet, der har været i drift et års tid.

 

ALMC’s rolle er at få projektet færdigudviklet fra det nuværende stadie, hvor hotellet på 28.000 etagemeter er færdigt sammen med 12.000 kvadratmeter kontorlokaler. Til gengæld mangler der 28.000 etagemeter kontorer i det såkaldte Fostertårn. Crohn anslår, at projektet færdig er over to mia. kr. værd.

 
”Trods ejerskiftet er det business as usual, vi har fået ny partner,” sagde hotellets direktør, Allan Agerholm, søndag til takeoff.dk. Han ejer de resterende 20 % af hotelselskabet bag Crowne Plaza Copenhagen Towers.

 
Det 366 værelser store hotel Crowne Plaza fik i øvrigt på international Skål-kongres i Sydney Skåls grønne pris. Det er første gang, EcoTourism-prisen går til Danmark.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten