Dansk taxfree-shop bliver international

Varerne fra Airshoppen leveres direkte til kundens flystol

I 1999 fik Marianne Jelved gennemført forbud mod salg af taxfree varer i EU. Det gjorde den daværende økonomiminister ud fra den antagelse, at så ville skatter og afgifter i EU blive harmoniseret.

Efter 18 år er det ikke lykkedes – og flyselskaber kan fortsat tilbyde f.eks. billigere parfume, spiritus og cigaretter til danskerne ved at betale langt lavere afgifter til lande omkring Middelhavet.

Salget ombord på Thomas Cook Airlines Scandinavia styres af selskabets internetbutik, Airshoppen.dk, som er verdens største flyvende taxfree butik. Det skandinaviske koncept er netop introduceret hos Thomas Cook Airlines’ søsterselskaber, tyske Condor og engelske Thomas Cook Airlines. De har tilsammen over 100 fly.

Airshoppens sommerkatalog er på seks sprog i et oplag på over en million og med over 1.200 mærkevarer – heraf over 600 nyheder.

”Julia Roberts præger katalogets forside med en duft fra Lancôme, La vie est belle. I en EdT-version på 50 ml koster den 575 kr. i butikkerne, 460 kr. i den taxfree butik i Københavns Lufthavn og 399 kr. på vores fly”, fortæller Lars Bording, Director Group Airshoppen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.