Dansk turisme bremser tab

woco kinesere turist københavnTURISME: Dansk turisme så sidste år stor stigning i udenlandske overnatninger, men vækst i markedsandele var lavere end i Holland, Sverige og Norge, siger Dansk Industri. Procentvis størst vækst fra Portugal.

2015 blev rekordår for dansk turisme med stigning af udenlandske overnatninger på 6,7 pct. Men trods rekorden har Danmark kun stoppet tabet af markedsandele.

Sidste år havde Sverige vækst på 10,3 pct. i udenlandske overnatninger, fulgt af Norge og Holland med hhv. 8 og 7 pct. og Tyskland med 5,4 pct.

Sådan lyder noget af sammenfatningen i den første Ajour-analyse fra Dansk Industri, der som noget nyt ca. 10 gange om året vil udgive analyser af bl.a. udviklingen i dansk turisme.

Fra arbejdsgiverforeningen Dansk Industri siger fagleder for turismeindsats, Sune K. Jensen: ”Det er positivt, at Danmark er tilbage på vækstsporet, men trods et rekordår, har vi ikke vundet markedsandele.”

De foreløbige overnatningstal for 2015 fra Danmarks Statistik viser stigning på 7 pct. i udenlandske overnatninger. Væksten betyder, at faldet i Danmarks markedsandel er bremset, noterer Dansk Industri og tilføjer: ”Trods væksten så Danmark sidste år lavere vækst end Holland, Sverige og Norge. Væksten i udenlandske overnatninger sidste år i Danmark tilskrives vækst i hollandske og britiske besøgende.”

I 2015 så Danmark vækst i portugisiske besøgende med 47 pct. sammenlignet med 2014. Blandt vækstmarkederne var Indien, Kina og Storbritannien.

”I absolutte tal steg antallet af overnatninger fra Storbritannien 94.000 – mere end væksten fra Portugal, Indien og Kina tilsammen,” siger Sune K. Jensen.

I procenter var Danmarks fem største vækstmarkeder sidste år: Portugal med 47 pct., Indien 29 pct., Kina 23 pct., USA 19 pct. og Storbritannien med 19 pct., viser tal fra Danmarks Statistik for lande med over 40.000 overnatninger i Danmark i 2014-2015.