Dansk turisme på vej mod rekordår

Ærøskøbing_12014 bliver et rekordår for dansk turisme, forventer VisitDenmark, og det bekræftes af overnatningstal for august, som viser flot fremgang i antal udenlandske turister. Særligt vores tyske naboer er tilbage.

Danmark har nu flere turister end før finanskrisen. De udenlandske overnatninger forventes i år at stige med 5-6% og dermed overgå de 22,4 millioner overnatninger i 2007.

Samlet har perioden fra januar-august budt på knap 1,3 millioner (7,6%) flere udenlandske overnatninger, og heriblandt 672.000 tyske (7,5%). Tyske overnatninger i august steg med næsten 1,2 millioner i forhold til samme måned sidste år. (47%)

“Turisterne i det meste af verden har ændret vaner og holder kortere ferier – gerne flere gange om året. Vores tyske turister holder ferie, når vi danskere er begyndt på arbejde, og dermed bliver sæsonen længere. Det er positivt for os, fordi det skaber øget omsætning, og for turisterne giver det større fleksibilitet,” siger adm. direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

VisitDenmark forventer, at dansk turisme nu har fået vendt kurven. Prognoser for de kommende år peger på vækst i antallet af udenlandske turister, og på flere områder er forudsætningerne bedre end nogensinde.

“Vi har fået samlet turismeerhvervet på Vestkysten og ved Østersøen i markedsføringssamarbejde rettet mod det tyske marked. Ved at fokusere vores ressourcer i målrettede kampagner kan vi skabe et højere markedsføringstryk. Men det er også nødvendigt, at vi fortsætter det intensive arbejde og afgørende, at vi er i stand til at sikre de nødvendige økonomiske ressourcer, ” siger Jan Olsen.

Samtidig tegner regeringens vækstplan positivt. Med fælles fokus, ny organisering, fælles prioritering og en mere målrettet strategisk retning, er der skabt muligheder der kan medvirke til, at dansk turisme bliver i vækstsporet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.