Dansk turistkapløb i frit fald

3
Christian T. Ingemann. Foto: Søren Wesseltoft
Christian T. Ingemann.
Foto: Søren Wesseltoft

TURISME: Dansk Erhverv er utilfreds med udviklingen for dansk turisme. Selv om 2014 var rekordår i udenlandske overnatninger, har Danmark store udfordringer med at følge med i den udvikling Tyskland oplever. Arbejdsgiverforeningen taler om en række benspænd mod danske turismebranche.

Mens Danmark med ca. 23 mio. udenlandske overnatninger i 2014 fik det bedste år længe, gik det endnu bedre hos flere lande tæt på. Det viser analyse fra Dansk Erhverv, der har undersøgt udviklingen i udenlandske overnatninger siden 2005.

Danmark ligger i indeks 108 i 2014, mens Holland topper med indeks 157. Kun Norge er med indeks 107 dårligere end Danmark, oplyser Arbejdsgiverforeningen.

”Tyskland og Holland er stukket af i forhold til at tiltrække turister. Og selv om Danmark havde rekordår i 2014 i antal udenlandske overnatninger, må vi konstatere, at vi halter alarmerende bagefter flere af vores nærmeste naboer,” siger Christian T. Ingemann, direktør Dansk Erhverv.

Tiltag om kulturturisme og mulighed for at trække momsen fra, når erhvervsrejsende overnatter, har været med til at løfte dansk turisme de senere år. Men en række forhold står stadig i vejen for at udnytte det potentiale, turismehvervet rummer, mener Dansk Erhverv.

”Den danske turismebranche er udsat for et sandt forhindringsløb i form af høje energiafgifter, ufleksible muligheder for at udvide forretningen og det urimelige forhold, at erhvervsdrivende kan trække momsen fra stort set alt andet end regningen, når de går ud af spiser,” siger Christian T. Ingemann og tilføjer: ”Selv om vi i de senere år har haft gode år for turismen, kan man reelt stille spørgsmålstegn ved, om den negative udvikling i dansk turisme er vendt. Det er ikke nok at klare sig godt, hvis man er i konkurrence med naboen, der klarer sig bedre.”

Hele analysen kan ses på hjemmesiden: danskerhverv.dk. Dansk Erhverv repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Dansk turistkapløb i frit fald"

Notify of
avatar
Chris Kraft-Christensen

Dansk Erhverv, og Christian T. Ingemann kan kontakte mig, da jeg har en del af forklaringen på hvorfor Dansk Turisme ikke er oppe i gear.

Jørn Henrik Jørgensen
Jørn Henrik Jørgensen
Med det forbehold, at jeg ikke har læst analysen, vil jeg tillade mig det synspunkt, at man kan starte med at skabe en fornuftig mobildækning i det, man kalder vandkantsdanmark. Det vil givet medvirke til styrkelse af turiststrømmen.Jeg baserer synspunktet på en aldeles uvidenskabelig vurdering baseret på et par ugers tur de force i det danske vandkantsdanmark; Bornholm, Langeland og Han Herred. Ingen af stederne var der, set fra min lænestol, en blot tilnærmelsesvis acceptabel mobildækning. Talte undervejs med mange ferierende, primært tyske turister i lejede sommerhuse, som var dybt frustrerede over, at den elektronik, de medbragte hjemmefra og som… Read more »
Husein S.
Husein S.

Jeg har fuld forståelse for, at man gerne vil fjerne forhindringerne for branchen. Man bør dog ikke fjerne alle f.eks. moms på bespisning. Grundet til at den er der, er fordi erhvervsdrivende har misbrugt reglen for mange år. En virksomhedsejers familie, venner og bekendte spiste for mange år siden billigere end vi andre, fordi han/hun misbrugte reglerne på området.

Hvis bare erhvervsdrivende hold sig fra at misbruge lovene i samfundet, ville alle brancher være præget af færre regler og mindre papirarbejde.

wpDiscuz