Dansk TV-program fra New Zealand

0
Anne-Vibeke Isaksen med sønnen Mathias i New Zealand i år – fotograferet af farmand, Rasmus Schønning.
Anne-Vibeke Isaksen med sønnen Mathias i New Zealand i år – fotograferet af farmand, Rasmus Schønning.

TURISME: I aften viser TV-stationen DK4 to sammenhængende programmer, hvor rejsejournalist Anne-Vibeke Isaksen besøger New Zealand.

”Hvad skal pengene bruges til, hvis du vinder rigtig mange,” lyder spørgsmålet ofte inden quizzen ”Hvem vil være Millionær” går i gang. Ofte er et af svarene, at pengene skal bruges til rejse down under til Australien og New Zealand.

I aften sætter TV-kanalen DK4 fokus på ”landet under den lange hvide sky,” maori-befolkningens navn for det, vi andre kender som New Zealand. Et af verdens smukkeste og bedste rejselande.

I to sammenhængende programmer og med start kl. 20 om hhv. New Zealands Sydø og Nordø besøger rejsejournalist Anne-Vibeke Isaksen de to øer, der er på størrelse med England, men med blot 4,5 mio. indbyggere.

Anne-Vibeke Isaksens i alt 4.000 km lange rejse foregår i autocamper og begynder på sydøen i New Zealands næststørste by, Christchurch, hvorefter der sættes kurs mod de store gletsjersøer for foden af Mount Cook, New Zealands højeste bjerg, i de såkaldte Sydlige Alper.

Anne-Vibeke Isaksen og hendes team besøger også Dunedin i den sydligste del af landet, Otago-halvøen med store kolonier af albatrosser og Fiordland på vestkysten med smukke Milford Sound og nærliggende Doubtful Sound, begge tæt på New Zealands ”adrenalin-hovedstad,” Queenstown.

Herfra går rejsen til Fox og Franz Josef-gletsjerne, hvor Anne-Vibeke Isaksen både vandrer og flyver i helikopter.

Næste stop er Kaikoura på østkysten, berømt for sine kaskelothvaler, delfinflokke og pelssæler.

I aftenens andet program, der starter kl. 20.30, går turen over Cook-strædet til Nordøen; her ligger bl.a. landets hovedstad, Wellington, New Zealands største by, Auckland, art deco-byen Napier, der blev ødelagt ved et jordskælv i 1931, og den største sø på den sydlige halvkugle, Lake Taupo.

En af oplevelserne i udsendelsen om nordøen er i den nordlige del 90 Mile Beach med nogle af verdens højeste sandklitter. Programmet har også stop på en vingård i ”The Wine Trail.” Herfra går rejsen til det vulkanske område omkring Rotorua, kendt for sine særlige ”duft” og boblende mudderhuller.

Fra kysten Bay of Plenty i det nordlige del af landet sættes kursen mod den smukke Coromandel-halvø og videre til Waitangi, hvor de indfødte maorier og englænderne underskrev nationens grundlov 6. februar 1840. Rejsen afsluttes ved Cape Reinga, New Zealands nordligste punkt.

Anne-Vibeke Isaksen, der er formand for Danske Rejsejournalister, har lavet programmet om New Zealand i år i samarbejde med det danske rejsebureau Risskov Travel Partner, der bl.a. er stor på netop New Zealand. Der er mere info om turen og New Zealand på hjemmesiderne: dk4.dk og rejseavisen.dk

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz