Dansk Vestindien venter dansk besøgsrekord

jomfruøerneDanmark er storleverandør af turister til Dansk Vestindien og er det næststørste turistmarked på øerne kun overgået af USA.

Kombinationen af nye flyforbindelser og den store danske interesse, i forbindelse med 100-året for øernes salg til USA næste år, har medført en forventning om et rekordstort antal danske turister i 2017 på op mod 25.000 danskere.

Dansk Vestindisk Turistkontor arbejder målrettet mod at øge dansk turisme i det historiske år. Ud over øget interesse i det danske medielandskab har flere danske rejsebureauer fået øjnene op for den danske appel og tilføjet øerne til deres porteføljer. Dertil kommer, at flere nye flyforbindelser har åbnet dørene til Dansk Vestindien, og særligt én rute har bragt destinationen tættere på – nemlig Norwegians direkte rute mellem København og St. Croix.

Dansk Vestindiens turistchef Karin Gert Nielsen: ”Med etableringen af den første direkte rute til Dansk Vestindien og den store opbakning fra den danske rejsebranche er fundamentet i den grad lagt. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at danskerne kommer til at tage destinationen endnu mere til sig. Blandt andre Stjernegaard Rejser og Bravo Tours har sikret sig en god del af sædekapaciteten.”

I 2017 er det præcis 100 år siden, at vi danskere overdrog øerne til amerikanerne, og den historiske begivenhed bliver markeret i stor stil. Den 31. marts 2017 er officielt dagen, hvor overdragelsen fandt sted.

Derfor bliver den kommende vinter noget helt særligt på St. Thomas, St. Croix og St. John med officielle arrangementer, receptioner og karnevalsoptog. Blandt andre vil 40 musikere fra Copenhagen Brass Band give koncert, skoleskibet Danmark lægger til, og så planlægger danske maratonløbere tre maratonløb på benene – et på hver af de tre øer.