Danske bilers dæk er for ringe

Vejhjælp i Tyskland er rystede over de dårlige dæk mange rejsende fra Skandinavien kører på bilferie med. Gammelt gummi kan få dækkene til at eksplodere ved de højere hastigheder på motorvejene.

Med en motorvejshastighed herhjemme på 110 km/t sker der noget, når danskerne sætter farten op på de tyske motorveje. Ved lange stræk med højere fart end normalt kan de gamle dæk ikke klare de højere temperaturer, skriver ekstrabladet.dk.

Der sker hundredvis af bilbjærgninger hver sommer, hvor forsikringen hjælper, men der er ingen statistik over, hvor mange ødelagte dæk, de tyske vejhjælpere rykker ud til.

”De vejhjælpere, der arbejder for os i Tyskland, oplyser, at beskadigede dæk, motorstop og problemer med bilens elektronik, er de almindeligste årsager”, oplyser skadechef i If Skadeforsikring Anne Løcke Nørgaard.

For biler, der kører i Danmark, anbefaler If at skifte sommerdæk efter fire til fem sæsoner, men det kan variere efter, hvordan dækkene opbevares og den belastning, de udsættes for. Skal man køre hurtigt på de tyske motorveje, er det vigtigt med så frisk gummi som muligt.

”Selv om der kun er begrænset slid på dækmønster, ændrer gummis egenskaber sig over tid”, understreger Anne Løcke Nørgaard.

”Vejhjælperne i Tyskland peger særligt på, at dæk på skandinaviske autocampere ofte er både gamle og dårlige. Den begrænsede brug bevirker, at mange strækker dækskiftet lidt for langt”, siger skadechefen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.