Danske fly fritages fra kontant-krav

Danske fly kan selv vælge, om kabinepersonalet skal tage imod kontanter. Dermed bliver der lige konkurrencevilkår for danske og udenlandske fly.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen har givet dispensation til alle dansk indregistrerede fly fra kontantreglen. Dermed bliver det valgfrit for danske fly, om kabinepersonalet skal tage imod kontanter.

Hidtil har dansk indregistrerede fly været forpligtet til at modtage kontanter. Den regel gælder ikke for udenlandske fly, der også letter fra danske lufthavne. Med dispensationen bliver der dermed skabt lige konkurrencevilkår.

Tiltaget skal støtte regeringens luftfartsstrategi, som skal styrke grundlaget for flere ruter og flere daglige afgange til og fra Danmark og internt i Danmark.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: “Regeringen er optaget af at sikre en stærk dansk luftfartssektor, der kan medvirke til at skabe vækst og beskæftigelse. Med dispensationen styrker vi rammevilkårene for danske flyselskaber og skaber lige konkurrencevilkår i danske lufthavne.”

Relaterede artikler:

Kampagne for øget indenrigsflyvning

DAT får Danmarks længste indenrigsrute

Billigere med SAS på dansk indenrigs