Danske gæster hastes hjem fra Egypten

Egyptair fik i aftes fly fra Cairo til København. Charterselskaberne henter også gæster hjem – men der er ikke tale om evakuering, siger Apollo.

 

”Det er ikke en evakuering,” siger Rikke Koks Andreassen, pressechef i Apollo Danmark, til takeoff.dk

Apollo har 5.000 skandinaviske gæster i Egypten, herunder 1.000 danske. Alle Apollos rejser til Egypten er aflyst til 23. februar.

 

Ifølge epn.dk kommer 4.000 danskere hjem i disse dage. Apollo har ca. 1.000 danske gæster i Egypten, Spies og Bravo hver ca. 500 og Atlantis Rejser ca. 1.500 gæster.

 

Til takeoff.dk siger salgschef Julie Damgaard i Egyptair: ”Vi gør som lokalt kontor alt for at informere, herunder rejsebureauerne. Situationen er meget svær for Egyptairs personale, som også er ”gidsler” i en by i krise. Pga. udgangsforbuddet er der kun udgang mellem kl. 8-15 – meget personalet er bange for at forlade kvinder og børn alene hjemme og kommer derfor ikke på job. De som forsøger, stoppes af vejspærringer.”

 

Egyptair har brug for nye besætningsmedlemmer – siden i fredags har selskabet haft crew på hotel i København. Flyet fra Cairo landede mandag aften i København – og returnerede i aftes med blot syv passagerer. 
 
”Vi refunderer eller ændrer datoer på alt, herunder indenrigs,” siger Julie Damgaard.

Skrevet af Henrik Baumgarten