Danske hoteller godt fra start

HOTELLER: Med tæt på 824.000 overnatninger satte de danske hoteller i år januar-rekord. Der var 7,5 pct. flere gæster i forhold til januar 2016 – to regioner havde hver næsten dobbelt så stor stigning.

Danmarks Statistik har netop offentliggjort hotellernes overnatningstal for januar, og de vækker glæde hos Horesta.

Region Hovedstaden havde over halvdelen af landets hotelovernatninger i januar, mens den største procentvise fremgang var i Region Midtjylland. Her var 13,4 pct. flere overnatninger i januar sammenlignet med 2016, mens Region Nordjylland så en stigning på 13,1 pct.

Overnatningsfremgangen hos de danske hoteller skyldes bl.a., at flere hollændere, belgiere og tyskere har besøgt de danske overnatningssteder. Danmark har set en vækst på 24,8 pct. fra Belgien, 14,6 pct. fra Holland og 16,2 pct. fra Tyskland. Hertil kom en fremgang fra det kinesiske marked på 28,7 pct., noterer Horesta.

”Januar er ofte en svær måned for hotellerne, men heldigvis er overnatningstallene glædelig læsning. Fremgangen er tegn på, at turisterne også søger mod Danmark uden for højsæsonen,” siger hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, Horestas bestyrelsesformand.

Tallene fra Danmarks Statistik viser vækst for såvel ferie- som forretningsrejsesegmenterne. Ferierejsende stod for 9,3 pct. flere overnatninger sammenlignet med januar sidste år, og hos de forretningsrejsende er samme tal vokset 7,9 pct.

Desuden har der været fremgang i såvel danske som udenlandske overnatninger. 7,2 pct. flere danske overnatninger blev det til, men udlændingene sov 8,0 pct. flere gange på hotellerne i januar end i 2016.