Danske hoteller på vej mod årsrekord

Hotel Dagmar i Ribe.

TURISME: Briterne og svenskerne har på det seneste svigtet de danske hoteller, men i november var de tilbage i stor stil. ”Vi har ikke de endelige tal for 2016, men vi satte uden tvivl ny rekord,” siger Horesta-formand.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at sammenlagt steg antallet af overnatninger fra Storbritannien og Sverige med over 10.000 i november sammenlignet med samme måned året før, og de leverede et betydeligt bidrag til en ny november-rekord for den danske hotelbranche.

I alt steg antallet af hotelovernatninger i november med 47.000, en fremgang på 4,3 pct.

”Vi kender ikke de endelige tal for 2016, men der er ingen tvivl om, at den danske hotelbranche satte ny rekord. I de første 11 måneder af sidste år havde vi vækst på fire pct., og intet tyder på, at december trak ned,” siger hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, bestyrelsesformand for Horesta.

Han glæder sig over, at Danmark efter flere års stilstand får andel i den globale turismevækst, og at ikke alene hotelerhvervet, men også flere andre overnatningserhverv bidrager.

”Dansk turisme leverer i disse år et betydeligt bidrag til at sikre væksten i dansk økonomi. Vi henter store indtægter til landet og skaber tusindvis af nye jobs. Det er imponerende, når man tænker på, hvor svære konkurrencevilkår, vi har i forhold til vores nabolande,” siger Jens Zimmer Christensen.

I november steg de udenlandske hotelovernatninger 4,5 pct., mens de danske voksede 4,3 pct.

Ud over Sverige og Storbritannien skabte især USA, Kina, Tyskland og Holland vækst blandt de udenlandske hotelgæster i Danmark. Nordmændene fortsatte dog de seneste mange måneders tilbagegang.

Region Midtjylland var den helt store vækstmotor – både i antal og i procent. Næsten halvdelen af de 47.000 ekstra overnatninger i november skete i midtjyske hotelsenge.