Danske hoteller venter krise

Bag tallene skjuler sig et første halvår med en vækst på 6,6 procent, mens andet halvår var tre procent bagefter det foregående år. Og siden er det ikke blevet bedre – snarere tvært imod, skriver business.dk.

 

En ny opgørelse fra Horesta viser også, at omkostningerne steg mens antallet af gæster faldt i andet halvår 2008.

 

Ifølge formanden for Horesta, Jens Zimmer Christensen, venter brancheorganisationen i år et fald i omsætningen på over ti procent i forhold til 2008 og samtidig er hotellerne ramt af stigende energiomkostninger og øget løntryk, mens de stigende fødevarepriser rammer den del af branchen, hvor restaurantdriften udgør en betydende del.

 

Fra konsulenthuset Saabye, Stendrup & Partners, specialister i turisme og hoteldrift, understreger Mogens Stendrup at omsætningen i 2008 trods alt er steget trods færre gæster. Han mener hotellerne er blevet bedre til prissætning i forhold til efterspørgslen.

 

Leder af Center for Turisme og Kultur på Handelshøjskolen i København, Lise Lyck, mener, at hotellerne vil gøre meget for at holde priserne trods det vigende marked, men jo længere tid, der går før krisen vender, jo skarpere konkurrence på priserne vil vi få at se.

 

Skrevet af Flemming Juul