Danske Rejsejournalister fejrede 40 års jubilæum

0
Formand for Danske Rejsejournalister, Anne Vibeke Isaksen, interviewer ved jubilæums arrangementet foreningens medstifter, Kaj Spangenberg, om foreningens historie. Foto: Lasse Løndahl Henriksen.
Formand for Danske Rejsejournalister, Anne Vibeke Isaksen, interviewer ved jubilæums arrangementet foreningens medstifter, Kaj Spangenberg, om foreningens historie. Foto: Lasse Løndahl Henriksen.

FORENINGSLIV: 60 medlemmer af Danske Rejsejournalister var forleden samlet i anledning af foreningens 40 års jubilæum. Et medlem fortalte i sin tale, hvordan han havde fået Cubas diktator til at købe jakkesæt i København – inden han skulle til officiel middag med Dronning Margrethe!

Af Aage Krogsdam 

”Det hedder sig, at verden bliver mindre i takt med at kommunikationsteknologien vinder mere frem. Men jeg synes min verden bliver større for hver gang jeg besøger et nyt sted på denne skønne jord. Vi bliver aldrig færdige med at inspirere danskerne til at rejse ud i verden og derfor vil der altid være brug for dygtige, nysgerrige og seriøse rejsejournalister. Tillykke til os alle og velkommen til denne aften, hvor vi skal fejre Foreningen af Danske Rejsejournalisters 40 års jubilæum.”

Med disse ord bød formanden for Danske Rejsejournalister, Anne-Vibeke Isaksen, velkommen til godt 60 af foreningens medlemmer, da man tirsdag aften fejrede 40 års jubilæum på den vietnamesiske restaurant LeLe på Vesterbrogade i København.

Senere i aftens løb berettede journalist Kaj Spangenberg på morsom vis om foreningens start for 40 år siden. Han var den eneste deltager, som var med helt fra starten. Han beskrev mange sjove episoder gennem årene.

En anden veteran inden for rejsejournalistikken er John Lindskog. Han fortalte om en episode i 1980’erne, hvor Cubas Fidel Castro var på statsbesøg i Danmark iført militær camouflageuniform. Der var planlagt en middag med Dronning Margrethe – og John Lindskog fik fortalt Fidel Castros sikkerhedsfolk, at han ikke kunne møde Dronningen i det outfit. Så med hjælp fra John kom Fidel Castro ind i en københavnsk tøjforretning, så han kunne møde Dronningen iført jakke og slips.

Foreningens tidligere kasserer gennem 17 år, æresmedlem Poul Hedemann, berettede om en kasserers besværligheder med at inddrive kontingent hos medlemmerne.

Det nyeste medlem af foreningen, journalist Palle Petersen, var kommet retur fra Nepal og kunne fortælle om de grufulde oplevelser, han med sin hustru oplevede jordskælvet lige midt i Kathmandu.

Der blev også vist et par korte videofilm, hvor en række rejsejournalister og branchefolk ønskede foreningen tillykke med de 40 år.

Danske Rejsejournalister takker sine sponsorer af 40 års jubilæet: Atlantic Link, British Airways, Ehrenberg Kommunikation, FDM travel, Liseberg, Visit Sweden og Vitus Rejser (det tidligere 65-Ferie.)

Der kan læses mere om Danske Rejsejournalister og 40 års festen på foreningens Facebook-side.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz