Danske restauranter blandt verdens bedste

Noma restaurant københavnRESTAURANTER: Fire danske restauranter er på listen over verdens bedste. Dansk Erhverv glæder sig over de flotte placeringer, som vil styrke Danmarks evne til at tiltrække flere turister.

Dansk gastronomi er på verdenskortet. Det viser kåringen i aftes af verdens bedste restauranter fra Restaurant Magazine.

Selvom Noma i København røg fra førstepladsen til en tredjeplads, er den stadig med i restauranternes superliga.

Det samme er Relæ, der er rykket fra en 53. plads sidste år og op en 45. plads i år. Også danske Geranium og Amass er med på listen over de 100 bedste.

”Dansk gastronomis styrke er igen blevet internationalt anerkendt. Den succes kan styrke vores evne til at tiltrække flere turister og skabe vækst i Danmark. Derfor er vi glade for, at der i år er fire danskere på listen over de bedste restauranter i verden,” siger Terkel Riis-Jørgensen, politisk konsulent i Dansk Erhverv.

Det er positivt, at dansk gastronomi fremhæves som vækstskaber i regeringens vækstplan for turismen, men der er behov for flere politiske initiativer på området, hvis Danmark skal være med i konkurrencen om at være blandt verdens bedste og tiltrække turister.