Danske SAS-ansatte klar til lønnedgang

De danske SAS-ansatte er ikke afvisende overfor SAS-ledelsens krav om en lønnedgang. I hvert fald hvis man skal tro resultatet af en vejledende afstemning blandt de funktionæransatte i selskabet. Funktionærerne er organiseret i HK Luftfart, og skulle i afstemningen vælge mellem tre alternativer, opstillet af SAS-ledelsen: En lønnedgang på seks pct., at gå tilsvarende ned i tid eller at acceptere at seks pct. af de ansatte bliver opsagt.

 

Ifølge borsen.dk viste afstemningen, at hele 75 % af de adspurgte SAS-ansatte foretrak lønnedgang som det bedste af de tre alternativer, dog kun i maksimalt seks måneder. I Norge er de SAS-ansatte, ifølge takeoff.dk, gået endnu videre, og er klar til helt at arbejde gratis for deres flyselskab i en periode.

 

 SAS-ledelsen mødes i dag med formanden for HK Luftfart, Nicholas Fischer for at drøfte besparelser i flykoncernens danske del.

Skrevet af Christian Peschardt

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.