Danske turister i overtal på Lesbos

lesbos spiesSøndag lander de første 212 af sommerens danske charterturister på Lesbos. Samtidig er tilstrømningen af flygtninge til øen nærmest gået i stå. På 10 dage er der kun kommet 87 flygtninge fra Tyrkiet.

”Det samme drastiske fald i antal flygtninge ser man også på Kos – en anden af danskernes foretrukne ferieøer. På en måned er der blot registreret 77 flygtninge. Sidste sommer kom der ofte fem gange så mange på en dag”, fortæller kommunikationschef Torben Andersen fra Spies

Denne sommer er Spies ene om at sende danskere til Lesbos. Andre danske rejsearrangører aflyste sidste efterår deres 2016-rejser med henvisning til den negative presseomtale af flygtningesituationen.

”Det ser ud til, at vores stamgæster har forstået, at Lesbos er tilbage som den ferieø, de kender og holder af. 14 dage før afgang var søndagens første fly udsolgt, og frem til skoleferien er 65% solgt. Det er på højde med andre populære rejsemål i Grækenland”, siger Torben Andersen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.