Danske turister valfarter til USA

Morten Madsen.

Antallet af danske turister til USA vokser fortsat. MyPlanet er et af de bureauer, der mærker den stigende interesse og i år blandt andet har haft et boom i salget af rejser til Hawaii.

Danske turister er vilde med USA og rejser i stigende grad på ferie i ”Guds eget land”. Det mærker man rejsebureauet MyPlanet, der er en af de store danske arrangører af USA-rejser.

”I år har vi haft en vækst i salget af rejser til USA på over 50 procent i forhold til året før. Danskerne går efter oplevelser og søger i stigende grad væk fra den traditionelle charterrejse og hen mod oversøiske specialrejser. USA trækker også fordi, det er nemt og billigt at rejse i landet, ligesom der er gode og billige shoppemuligheder,” siger rejsekonsulent Morten Madsen.

Han deltog tirsdag sammen med andre repræsentanter for rejsebranchen i et USA-arrangement i Danske Rejsejournalister.

MyPlanet sender omkring 15.000 danskere til USA hvert år, og det er især den vestlige del af landet, der trækker. Baseret på de seneste 12 ugers salg går 52 procent af rejserne til de vestlige stater, 22 procent til Florida, 15 procent til det østlige USA, tre procent til Hawaii og otte procent til det øvrige USA.

”Vi oplever størst vækst til de stater, der ligger længst væk fra Danmark, og i år har vi især oplevet et boom i antallet af rejser til Hawaii – det har været en kæmpe succes. Mange af kunderne til Hawaii har formentlig allerede været i Thailand, Bali og andre steder i Asien og søger nu efter andre eksotiske destinationer,” siger Morten Madsen.

MyPlanet mærker også en stigende interesse for krydstogter med udgangspunkt i USA, ligesom stadig flere danskere tager turen rundt i det vestlige USA i et motorhome.