Dansker bliver Europa-chef for Kenya Airways

Per Carøe.

Per Carøe.

FLYSELSKABER: Efter 10 år som nordisk chef for Kenya Airways er Per Carøe netop blevet rykket op som Area Manager i Europa for Skyteam-medlemmet, der flyver til tre lufthavne i Europa.

55-årige Per Carøe skal fremover stå i spidsen for Kenya Airways i Europa. Det store afrikanske selskab flyver foreløbig til Amsterdam, London Heathrow og Paris med daglige fly i sommersæsonen og f.eks. fem fly om ugen til Amsterdam i vintersæsonen.

”Kenya Airways har helt nye fly på sine europæiske ruter; vi bruger Boeing B787 Dreamliners på ruten til Amsterdam om vinteren, mens vi indsætter de større B777 i sommerhalvåret. Cirka samme set up har vi på London Heathrow, hvortil vi flyver dagligt hele året,” siger Per Carøe til standby.dk

I sit nye job som chef for Europa skal Per Carøe bl.a. sørge for gode forbindelser til rejsebureauer og andre samarbejdspartnere. Det har han gjort i Norden de seneste ti år.

”Det er i hvert fald interessant, at Kenya Airways omsætning i Norden er dobbelt så stor som den er i Tyskland, der har fire gange så mange indbyggere,” siger Per Carøe og tilføjer: ”Kenya Airways har en lille organisation med 50 medarbejdere i Europa, hvor vores europæiske basekontor ligger i London. Vi har et rigtig godt joint venture-samarbejde med KLM, der også selv flyver til Nairobi fra Amsterdam. KLM rykker også snart til den nye Kenya Airways-terminal i Nairobis lufthavn.”

Per Carøe begyndte i luftfart i 1990 med ansættelse i British Airways i fem år. Herefter fulgte tre år for United Airlines og fem år i KLM inden han for ti år siden kom til Kenya Airways.