Danskere ønsker fleksibel ferie

”De klassiske chartermål er populære som aldrig før, og kvaliteten af hoteller og ferieboliger er ganske høj. Flyforbindelserne er også i top, og lejer man en bil, er det nemt at komme ud og opleve noget på egen hånd,” siger udviklings- og salgschef i FDM travel, Line Danvad.

Af de 300.000 som sidste år rejste med FDM travel, havde en stor del selv sammensat ferien til et klassisk chartermål. En tendens man hos FDM travel mener, vil vokse.

”Vi vil gerne have den komfort, der ligger i en samlet ’charterpakke’ med både fly, hotel og måske billeje klar inden feriestart, men samtidig vil vi ikke være afhængige af bestemte rejseafgange, hoteller eller hvor lang ferien skal være. Tvært imod skal det være så fleksibelt som muligt,” siger Line Danvad og peger på, at det store udbud af lavprisflyselskaber er med til at gøre solferien både nem og billig.

Top ti listen domineres af velkendte chartermål som Mallorca, Costa del Sol, De kanariske Øer og det græske øhav, men også mindre traditionelle charterrejsemål, som for eksempel Thailand, har fundet vej til listen.

”Mange har fået øjnene op for Thailands smilende befolkning, gode mad og anderledes kultur. Tidligere var Thailand mest en vinterdestination, men de senere år er den vokset om sommeren, hvor flybilletterne er billigere,” siger Line Danvad.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.