Normalt ligger julefrokostomsætningen i det danske hotel- og restauranterhverv på 2,5 milliarder kroner. Foto: wikipedia, CC BY-SA 3.0 Magnus Manske.

Danskerne aflyser julefrokoster for milliarder

9 ud af 10 julefrokoster er aflyst i år. På et normalt år omsætter hotel- og restauranterhvervet for 2,5 milliarder kroner på julefrokoster.

Normalt er bordene på landets hoteller, restauranter og konferencecentre fuldt bookede fra slutningen af november og det meste af december. Men i år bliver det en jul med langt flere tomme stole, viser en ny medlemsundersøgelse fra HORESTA.

Det er først og fremmest forbuddet mod forsamlinger på mere end ti personer, der har fået mange arbejdspladser til at aflyse de store julefrokoster.

”Vores medlemmer vurderer, at omsætningen i år kun bliver på cirka ti procent af det normale,” siger Jonas Kjær, cheføkonom hos HORESTA, i en pressemeddelelse fra brancheforeningen.

”For nogle virksomheder er det den aktivitet, som giver størst omsætning. Samtidig er omsætningen i december med til at hjælpe mange virksomheder igennem januar og februar, der er de måneder, hvor færrest går ud og spise,” siger Jonas Kjær.

HORESTA: Giv et gavekort
HORESTA har opfordret arbejdsgiverne til i stedet for at give medarbejderne et gavekort til besøg på en restaurant for på den måde at bidrage til at holde liv i restauranterhvervet og sikre tusindvis af jobs, og det er der flere større arbejdspladser, som gør.

Dagrofa Foodservice og Dagrofa Logistics har besluttet at give i alt 1.000 medarbejdere et gavekort på 500 kroner, der kan benyttes på godt 30 restauranterne rundt i Danmark.

Tilsvarende planlægger Aarhus Kommune at give et gavekort til kultur- og restaurationslivet til 20.000 medarbejdere.

”Vi kan kun opfordre andre arbejdspladser til at gøre det samme, og man kan trygt gå ud og spise i mindre grupper, for der er meget stor fokus på coronasikkerheden i vores erhverv. Blandt andet ved hjælp af HORESTAs program, Safe to Visit,” siger Jonas Kjær.

Relaterede artikler:

Vaccinen vil hjælpe rejsebureauer og hotelbranchen

Debat gav flere bud på fremtiden efter coronakrisen

Danskerne må mødes fra 10 til 500 personer