Danskerne elsker ferie i Danmark

ferie i danmarkOver halvdelen af danskerne på ferie i 2015, var på en eller flere ferier i Danmark.

De primære årsager var familie- eller vennebesøg og ønsket om at opleve natur og kystliv, viser en analyse fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturturisme.

Danmark er det land, som danskerne bedømmer som det mest attraktive i Nordeuropa. Dernæst følger Norge, Sverige, Tyskland og Storbritannien. Danmark har de suverænt smukkeste strande og er det land, som flest forbinder med  attraktive børneoplevelser. På natur og flotte landskaber scorer Danmark på niveau med Sverige og med Norge, som ellers lokker med sneklædte bjerge, dybe fjorde og markedsfører sig under overskriften ’Powered by Nature’.

32% valgte at holde ferie i Danmark for at opleve naturen. Lige så mange besøgte venner og familie.  Kystliv og kultur er også en årsag for mange. For 25% var eget eller et lånt sommerhus årsag til at ferien blev holdt i Danmark. 12% har angivet økonomiske forhold som årsag.

Moderne turister vil have autentiske oplevelser udenlands. Det slår også igennem, når det gælder Danmark. De senere år er det blevet cool at holde ferie i Danmark, for mere autentisk bliver det ikke”, siger Marie Louise Schmidt, International Projektchef for Kyst & Natur i VisitDenmark.

Efter Danmark var de mest populære feriedestinationer Tyskland, Spanien og Italien med Berlin, Hamborg, Barcelona og Rom.

40% af de danskere, som ikke holdt ferie i Danmark i 2015, ville opleve en anden kultur. 32% valgte Danmark fra for at tage et sted hen med mere attraktivt vejr.

Over hver tredje dansker forventer at holde ferie i Danmark. Det svarer til knap to millioner. Halvdelen overvejer at tage til Nordjylland eller Vestjylland, flest til Nordjylland.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.