Danskerne elsker jul og julerejser

Danskerne er ikke spor trætte af den kommende højtid, selv om november og december ofte beskrives som måneder med for meget julestress og gaveræs.

Ifølge Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer er danskerne vilde med både julemarkedsrejser og rejser, hvor man holder jul under fremmede himmelstrøg.

Det er ikke alle, der er lige begejstrede for juletræer, pynt, brune kager og andesteg, og nogle kan ikke vente med at få julen overstået. Andre elsker højtiden så meget og er så vilde med julestemning, at de er klar til at rejse efter den.

Flere af Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer fortæller, at der er rift om rejserne til de europæiske julemarkeder, og flere må melde udsolgt til en række destinationer.

Et af disse bureauer er Kulturrejser Europa: ”Interessen for julerejserne har været stor, og rejserne til blandt andet Krakow og Budapests julemarkeder er allerede udsolgt.

ulemarkedsrejserne er populære først og fremmest fordi, de er hyggelige og julede, men også fordi det ofte er til ’billige’ rejselande i Østeuropa, hvor man virkelig får meget for pengene,” siger Mikkel Blom, adm. direktør i Kulturrejser Europa.

Hos Best Travel i Frederikshavn er der også blevet langet julemarkedsrejser over disken det seneste par måneder, og salget er gået godt.

”Vi har mange forskellige julemarkedsrejser, og særligt julemarkedskrydstogterne på Rhinen og Donau har været populære i år. Det samme gør sig gældende for de rejser, hvor man fejrer selve juleaften på destinationen. På sådan en rejse gælder det på ingen måde for gæsterne om at slippe væk fra pynt og julemad, tværtimod,” forklarer Rune Thomassen, bureauchef i Best Travel.

Hos Danmarks Rejsebureau Forening mener man, at juleturene har etableret sig som endnu en disciplin, hvor rejseglade danskere kan hente udlandsoplevelser:

”Julen er jo en tid, hvor man kan nyde hinandens selskab, og mange vælger af udnytte denne mulighed fuldt ud ved at tage på rejse sammen,” siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, og tilføjer: ”Vi kan også se en tendens til, at en julemarkedsrejse regnes som en ekstra rejse, man forkæler sig selv med uden at det går ud over en vinter- eller påskeferie.”

Tysk julemarkedssæson lige om hjørnet

Kun få tjekker valutakurser før julerejsen

Rejsegavekort for millioner i julegave