Danskerne er ret gode til engelsk

Danmark lander på tredjepladsen på verdensranglisten over de bedst engelsktalende lande. Det fremgår af den årlige EPI-undersøgelse (English Proficiency Index), der er et toneangivende indeks over landenes engelskkundskaber.

EPI-resultaterne baserer sig på data fra over én million EFSET tests i 80 primært ikke-engelsktalende lande verden over. Her kom Danmark ud med en score på 69,93 point og placerer sig som nummer tre på verdensranglisten efter Sverige og Holland, der med hhv. 70,4 og 71,45 point placerer sig som nr. to og ét. På femte- og ottendepladsen finder man to lande, der har engelsk som officielt førstesprog; Singapore og Sydafrika, som for første gang er med i undersøgelsen.

”En øget globalisering sætter det engelske sprog endnu mere i højsædet, og der er intet, der står i vejen for, at vi danskere kan ligge nr. ét til næste år”, siger Niels Bo Daugaard, landechef i Danmark for schweiziske EF Education First, der er verdens største private uddannelsesorganisation, og står bag den årligt tilbagevendende undersøgelse.

EF Sprogrejser taber sag i byretten

Flersproget megafon hjælper turistbranchen

Londons taxachauffører sprogtestes

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.