Tour de France kørte årets tre første etaper i Danmark. Her er det fra holdpræsentationen i Tivoli. Foto: Keld Navntoft for Tivoli.

Danskerne klar til flere store sportsbegivenheder

Tour De France i Danmark var en stor succes. Nu viser ny meningsmåling fra Dansk Erhverv, at 58 procent af danskerne ønsker, at der gøres mere for at trække store sportsevent til Danmark.

Over to millioner danskere fulgte med, da nogle af verdens bedste cykelryttere kørte årets tre første etaper af Tour De France i Danmark.

Og til trods for, at Tour de France-besøget anslås at have kostet primært de danske skatteydere omkring 180 millioner kroner, har danskerne appetit på at få flere af disse megabegivenheder til Danmark.

I en pressemeddelelse siger Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv: ”Der er ingen tvivl om, at Tour De France i Danmark var en regulær folkefest. Men det handler ikke kun om sammenhold og gode oplevelser, selv om de bestemt er vigtige.”

Dansk Erhverv har fået analyseinstituttet Norstat til at spørge danskerne, om de ønsker flere af disse megaevents.

”Spørger man danskerne, siger over 80 procent, at et arrangement som touren markedsfører Danmark i udlandet og placerer Danmark på idrættens verdenskort,” siger Brian Mikkelsen og fortsætter: ”58 procent af danskerne mener desuden, at der skal gøres endnu mere i forhold til at tiltrække store sportsbegivenheder til vores land.

Det kan Dansk Erhverv kun bakke op om, for også erhvervslivet høster store fordele, når begivenheder som EM i fodbold og verdens største cykelløb finder sted her,” siger Brian Mikkelsen.

Booster dansk turisme
Brian Mikkelsen peger på, at de store sportsbegivenheder både betyder flere udenlandske turister til Danmark og gennem TV-transmission viser mange af de smukkeste sider af Danmark frem for hele verden.

”Vi har meget at være stolte af og vise frem i Danmark, men hvis kun danskerne ved det, så giver det ikke flere besøgende,” siger direktøren for Dansk Erhverv og tilføjer:

I forbindelse med Tour De France kunne man inde ved målstregen i København se en regulær karavane af sendevogne fra TV-stationer fra hele verden. Det gav et meget godt indtryk af, hvor stor en eksponering Danmark faktisk får ved disse mega-begivenheder. Lad os endelig få flere af dem.”

Se hele analysen fra Dansk Erhverv via dette link.

Relaterede artikler:

”Tour de France i Danmark var virkelig en fest”

“Godt udstillingsvindue for Tivoli, København og Danmark”

Sønderborg Lufthavn lettet efter velafviklet Tour-dag

Tour de France fylder ikke københavnske hoteller