Danskerne rejseklager som aldrig før

Lars Thykier.

Lars Thykier.

Der er registreret stor stigning i antallet rejseklager i år. Det viser nye tal fra Forbruger Europa, som modtager danske klager over udenlandske selskaber, og mønsteret bliver bekræftet af Pakkerejse-Ankenævnet.

En forventet udvikling lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening (DRF). Når danskerne kommer hjem, er der flere end nogensinde før, der går til tasterne og skriver en klage over rejsebureauet. Pakkerejse-Ankenævnet har i år haft en stigning på 44% i antallet af klager i forhold til samme tid sidste år.

”Udviklingen i klager er stigende, og det skyldes bl.a. et nyt lovkrav om, at forbrugerne skal oplyses om tilgængelige klageinstanser ved købet. Vi mener, at det er dette tiltag, som nu slår igennem. Vi så helst, at der slet ikke var nogen klager, men samtidig er det vigtigt, at danskerne benytter deres ret til at klage, når det er berettiget,” siger Lars Thykier, adm. direktør i DRF.

Ifølge en årsopgørelse fra Pakkerejse-Ankenævnet faldt andelen af medhold fra 34%, der fik medhold i 2014 til 21% der fik medhold i 2015. En vigtig pointe mener Danmarks Rejsebureau Forening.

”Vi ser en stigning i kategorien af sager, hvor rejsende har en idé om, at de kan reklamere over hvad som helst og få en klækkelig kompensation ved hjemkomsten. Vi opfordrer derfor danskerne til, at man grundigt læser rejsebetingelserne og andet materiale vedrørende rejsen, inden man starter”, siger Lars Thykier.

For at være bedst stillet opfordrer DRF forbrugeren til at købe hos et dansketableret rejsebureau: ”Vi ved godt, at det kan være vanskeligt at se, om et rejsebureau er dansketableret eller ej, men forbrugeren bør huske, at de strenge krav og regler, de danske rejsebureauer er underlagt, ikke gælder for udenlandske bureauer. Her hjælper hverken Rejsegarantifonden eller Pakkerejse-Ankenævnet, hvis noget går galt. Selv om Forbruger Europa gør et stort arbejde for at formidle en klagesag videre, er det typisk meget svært at få den kompensation, man eventuelt er berettiget til”, siger Lars Thykier.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.