Danskerne rejser mere og anderledes

ferie jysk rrejsebureauDe klassiske charterarrangører taber kunder, mens der er stigende efterspørgsel på skræddersyede eventyrrejser.

”Danskerne er gode til selv at booke et lavprisfly og hotel, når de skal til Rom eller Mallorca, og det går ud over charterbranchen. Til gengæld ønsker flere at rejse på oversøiske eventyrrejser, og her opsøger de bureauer, der kender destinationerne”, siger Niels Amstrup, adm. direktør i Jysk Rejsebureau.

Bureauet er blandt de største udbydere af skræddersyede, oversøiske eventyrrejser, og sammensætter f.eks. rejser til unge på jordomrejse med rygsæk, familier, der tager nogle uger eller måneder ud af kalenderen for at få store oplevelser, folk der rejser ud for at arbejde frivilligt eller lære sprog, og mennesker der blot gerne vil have en anderledes ferie.

”Vi ser forandringen i form af vækst. Vi har fået 16% flere kunder på de seneste to år og omsætningen er i samme periode steget 34%. Samtidig bliver vi flere i virksomheden, og har senest åbnet kontor i København”, siger Niels Amstrup.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af udlandsrejser er steget de seneste fem år, mens tal fra RID, rejsearrangører i Danmark viser, at charterbranchen skærer ned i antallet af rejser, mens rundspørger blandt Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer viser stigning i efterspørgslen på specialrejser.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.