Danskerne valfarter til De Dansk Vestindiske Øer

Gennem 2011 var der 15.393 danske turister til de tidligere Dansk Vestindiske Øer, der i dag hedder De Amerikanske Jomfruøer.

 

Første halvår af 2012 kom samme ankomsttal – i alt 15.390 danskere til øgruppen. Af disse kom 3.000 med Bravo Tours’ charterfly i vinterhalvåret fra Billund og København – det svarer til tallet for charterbureauet i 2011.

 

Hovedparten af danskerne ankommer til øerne i det Caribiske Hav mellem oktober og april. Danmark er øernes største turistmarked efter USA.

 

”Det er et dybt imponerende dansk ankomsttal,” siger Karin Gert Nielsen, nordisk turistchef for Dansk Vestindiske Øer.

 

Hun forklarer væksten med flere forhold. Dels var der gennem vintersæsonen fra sidste år og til foråret i år fire månedlige charterfly for Bravo Tours fra hhv. Billund og København til De Dansk Vestindiske Øer, dels har mange danske rejsebureauer øget fokus på øgruppen og ikke mindst ruteflyselskaberne som KLM, Air France, Delta og British Airways. Charterflyvningerne genoptages fra oktober i år.

 

”Med til at forklare succesen er også, at De Dansk Vestindiske Øer forrige år brugte en del flere penge på markedsføring via rejsebureauerne, der arrangerer rejser til øerne. Resultatet af den øgede markedsføring – samt at der for første gang var direkte fly fra Danmark – betød, at øgruppen sidste år fik tæt på 90 pct. flere danske ankomster end i 2010,” siger Karin Gert Nielsen. I alt besøgte 15.393 danske sidste år øerne Skt. Croix, Skt. John og Skt. Thomas. Tallet omfatter ikke danskere ombord på besøgende krydstogtskibe.

 

”Vi har et godt samarbejde med danske rejsebureauer om rejser til Jomfruøerne. Det er bl.a. Albatros Travel, der havde pladser på Bravo Tours’ charterfly, mens rejsebureauer som FDM Travel, 65-Ferie, Gislev Rejser, Nyhavn Rejser, Profil Rejser, Risskov Travel Partner, Stjernegaard Rejser, Strobel Travel, Team Benns, Unitas Travel, Peacock Travel, USA Tours og mange andre sender gæster til øerne med rutefly,” siger Karin Gert Nielsen.

 

De Amerikanske Jomfruøer – hvis officielle navn er U.S. Virgin Islands – har dansk hjemmeside på adressen http://www.visitusvi.com/da

 

I øvrigt er øgruppen, der er associeret med USA, men ikke en amerikansk delstat, ved at planlægge store arrangementer i år 2017. Da er det nemlig 100 år siden, Danmark solgte øerne til USA.

Skrevet af redaktionen