Dårlig stemning hos SAS kabinepersonale

Det kniber det med at få den gode stemning tilbage mellem kabinepersonalet og ledelsen og formanden for kabinefolkenes fagforening, CAU, Helge Thuesen siger, at tilliden fik et knæk under de barske forhandlinger i november, skriver borsen.dk.

“Sygefraværet er usædvanligt højt for tiden og flere taler om ’management by fear’. SAS-ånden er væk,” siger han til Berlingske Business.

Flere usikkerhedsmomenter eksisterer fortsat. Blandt andet mangler personalet klarhed over flere spørgsmål om ferie, om man kan forvente ferie hver anden jul og om ægtefæller kan få ferie på samme tid.

“Det er som om ledelsen ikke forstår vigtigheden af at have klarhed om disse spørgsmål. Det er ikke befordrende for arbejdsglæden, som afgør, om vi kan levere den kvalitet, som SAS skal leve af”, siger han og overvejer at gå sammen med piloterne mod den passive SAS-ledelse.

SAS pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen mener, at der er tekniske detaljer, som skal falde på plads, og at man er i dialog med CAU om dette. Hun anerkender et behov for at komme hurtigt i mål og genskabe tilliden.”