DAT åbner på Skien-Bergen

De seneste uger har DAT arbejdet på højtryk og det er en glad commercial manager Dennis Rybasch, der kan berette, at ”alt nu er faldet på plads, og DAT starter ruteflyvning fra Skien til Bergen den 14. februar”.

 

DAT vil inden for kort tid udbygge programmet med flyvninger til Stavanger.

 

”Vi har et ATR 42 fly ledigt fra 14. februar til Bergens programmet”, siger Dennis Rybasch. ”Vi er på udkig efter passende kapacitet til også at flyve til Stavanger fra Skien. Det er vores plan at starte Stavanger-flyvningen senere i februar eller i begyndelsen af marts”.

 

DAT og søsterselskabet DOT har tidligere fløjet fra Skien. DAT flyver også på ruterne Florø-Bergen, Florø-Oslo og Stord–Oslo. DAT og DOT har måned efter måned topplaceringer i regularitet og præcision på Oslo og Bergens lufthavnsstatistikker. DAT Group flyver også på ruterne Røros–Oslo, Fagernes–Oslo, Stavanger–Billund og Stavanger-Esbjerg. Det nye ruteprogram har tre afgange på hverdage og fire om torsdagen samt en enkelt afgang søndag aften.

 

Danske DATs planer får dog hård konkurrence fra norske Widerøe, som har planer om at starte sine flyvninger fra Skien til Bergen til marts.

Den hurtige indsats fra DAT får ikke Widerøe til at ændre på sin planlægning.

 

”Nej, det forandrer ingenting for os. Vi skal have vores første ruter fra Skien i gang inden 28. marts”, siger Widerøes kommunikationsdirektør Richard Kongsteien til lokalavisen Varden.

Han Indrømmer at Skiens lufthavn, Geiteryggen, ikke er en ideel lufthavn for to flyselskaber og tror, at et af selskaberne kommer til at kaste håndklædet i ringen efter relativ kort tid.

”Det bliver en ren og skær krig. For her er ikke plads til to flyselskaber i længden”, siger Richard Kongsteien til Varden.no.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Stand By i Norge skriver

Forsinkelser i norske lufthavne – ITG sælges i stumper – Trollstigen åbnes i dag – Ejer hele Beistostølen – Ryanair fik solidt overskud – USA indbringer Airbus for WTO – 11. september effekten aftager – slut med visumpligt til Vietnam.

Åbner postkontor på vulkan

Mens postkontorer i resten af verden nedlægges på stribe, har ø-gruppen Vanuatu gjort det modsatte.

HORESTA stifter ”nattelivsforening”

Organisationen vil gøre det mere trygt at gå i byen, og sikre bedre vilkår for beværtninger med natbevilling.

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Ryanair vil også forhandle med kabinepersonale

Lavprisselskabet har efter anerkendelsen af pilotfagforeningerne nu også valgt at anerkende kabinepersonalets faglige sammenslutninger.

Mærkeordning for tilgængelighed

Turistbranchen og handicaporganisationerne har indført en særlig mærkeordning for tilgængelighed.