Klædt i sort i protest mod deres arbejdsforhold. Trioen fra Den Spanske Stats Turistbureau efter de havde modtaget prisen til Spanien som Bedste Rejseland i Europa, fra venstre Maria Diaz, Manuel Carabais og Fortuna Isabel Lehnsdal. Foto: Michael Stub.

Mange på scenen for at hente Danish Travel Award

Normalt kaldes én på scenen til at modtage sin virksomheds Danish Travel Award. Ved uddelingen af de 21 priser tog cirka halvdelen venligt en kollega med. Der var også en diskret protestaktion.

”Og vinderen er,” sagde aftenens konferencierer ved Danish Travel Awards, studievært på TV 2’s ”Go Aften Live,” Natasja Crone, og TV 2-udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt, 21 gange onsdag aften i Cirkusbygningen.

I deres manuskript står der typisk én person fra den vindende virksomhed, som værterne kalder op til sig på scenen til at modtage statuette og diplom samt svare på et par spørgsmål.

Men ved årets uddeling af Danish Travel Awards onsdag aften i Cirkusbygningen, havde ni af de 21 prismodtagere en eller flere med sig på scenen.

Alle var naturligvis meget velkomne, men Natasja Crone, og Rasmus Tantholdt måtte spørge, hvem de øvrige var. Det gav lidt hyggelig, kortvarig forvirring.

Klik for større format. Aftenens anden trio på scenen. Hertz’ landechef, Alex Adler, havde galant medtaget kollegerne, økonomidirektør Annemette Weile, til venstre, og Karina Jørgensen, area manager for Hertz i København. Alle fotos: Michael Stub.

Særlevering til Bornholm
En enkelt prismodtager kom slet ikke på scenen, nemlig vinderen af en af de to nye kategorier ved Danish Travel Awards: Bedste Destination i Danmark. Her vandt Bornholm foran Fyn og Sønderjylland.

Men direktør for Destination Bornholm, Pernille Kofod Lydolph, der ligesom de øvrige vindere ikke på forhånd vidste, at hendes destination vandt, havde booket sidste aftenfly til Bornholm, og havde således forladt Cirkusbygningen, da turen kom til Bedste danske Destination.

Intet problem. Kommerciel direktør i DAT (Danish Air Transport), Robert Rungholm, der selv bor på Bornholm, fik overdraget prisen og bragte den til klippeøen.

En diskret protestaktion: Ingen lønforhøjelse i 14 år
Spanien vandt i år kategorien som Bedste Rejseland i Europa. Pressechef Fortuna Isabel Lehnsdal fra Den Spanske Stats Turistbureau i København blev kaldt på scenen og medtog kollegerne Maria Diaz og Manuel Carabais.

Trioen var klædt i sort. Og det var der en grund til, sagde Manuel Carabais efterfølgende til Standby.dk – han står for administration, er bogholder, men også tillidsrepræsentant for HK-medarbejderne på Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

”Vi var klædt i sort, fordi vores fagforening i Spanien kører en kampagne for at protestere mod 14 år uden lønforhøjelse, vores arbejdsforhold er meget dårlige, vi har klaget til Arbejdstilsynet, vi har ingen overenskomst, vi får ingen feriepenge og så videre.

Vi betaler skat i Danmark og er blevet medlem af HK, der har sendt udspil til en overenskomst til vores arbejdsgiver, Den Spanske Stats Turistbureau, som ikke gider forhandle med os. Derfor har HK nu sendt første strejkevarsel til Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark,” siger Manuel Carabais og tilføjer, at medarbejderne håber på ”en god løsning.”

Manuel Carabais tilføjer, at Den Spanske Stats Turistbureau ikke er en del af den spanske diplomatiske mission i Danmark, og derfor skal følge dansk lovgivning ligesom turistbureauets medarbejdere er lokalt ansatte.

Klik for større format. Bedste indenrigsflyselskab blev DAT – kommerciel direktør Robert Rungholm, til højre, tog imod sammen med Ståle Harms, chef for flyselskabets kabinepersonale.

De var på scenen i Cirkusbygningen
Ellers blev årets Danish Travel Awards uddelt i denne rækkefølge og modtaget af følgende:

  • Bedste charterflyselskab: Sunclass Airlines – administrerende direktør Torben Østergaard tog imod.
  • Bedste europæiske ruteflyselskab: Norwegian – kommunikationschef Andreas Hjørnholm tog imod, ledsaget af Anders Kyhl fra Flyvebranchens Personale Union.
  • Bedste interkontinentale ruteflyselskab: Qatar Airways – Karen Wellington-Ipsen var på scenen.
  • Bedste indenrigsflyselskab: DAT – kommerciel direktør Robert Rungholm tog imod. Med på scenen var Ståle Harms, chef for flyselskabets kabinepersonale.
  • Bedste danske lufthavn: Aalborg Lufthavn – på scenen var administrerende direktør Niels Hemmingsen.
  • Bedste charterarrangør: Spies – administrerende direktør Jan Vendelbo tog imod.
  • Bedste rejsearrangør (rundrejser): Gislev Rejser – Morten Krüger, koncernchef for Aller Leisure der også ejer Gislev Rejser, kom på scenen i stedet for en sygemeldt administrerende direktør Niels Ravn Eriksen.
  • Bedste ferierejsebureau: FDM Travel – administrerende direktør Anders Iversen tog imod.
  • Bedste skirejsebureau: Danski – Martin Aadal, driftsdirektør for Skinetworks, tog imod.
  • Bedste erhvervsrejsebureau: BCD Travel – Thomas Åden var på scenen ledsaget af Tom Buskbjerg, strategic global program manager.
  • Den Grønne Specialpris: Kipling Travel, hvor ejer og administrerende direktør, Lars Gundersen, var på scenen.

Klik for større format. Bedste krydstogtrederi: Royal Caribbean International – prisen blev modtaget af nordisk salgschef Bente Borvik, til venstre, og nordisk salgsdirektør, Karen Tucker.

  • Rederier, destinationer og hoteller
    Bedste passagerrederi (med trafik til og fra Danmark): DFDS
    : Global salgsdirektør Casper Puggaard tog imod.
  • Bedste krydstogtrederi: Royal Caribbean International – prisen blev modtaget af nordisk salgsdirektør Karen Tucker ledsaget af nordisk salgschef Bente Borvik.
  • Bedste biludlejningsselskab: Hertz – landechef Alex Adler havde kollegerne, økonomidirektør Annemette Weile og Karina Jørgensen, area manager for København, med på scenen.
  • Bedste destination i Danmark: Bornholm (blev efterfølgende modtaget af DAT’s kommercielle direktør, Robert Rungholm)
  • Bedste rejseland i Europa: Spanien – pressechef Fortuna Isabel Lehnsdal fra Den Spanske Stats Turistbureau i København blev kaldt på scenen og medtog kollegerne Maria Diaz og Manuel Carabais.
  • Bedste hotel i København: Tivoli Hotel & Congress Center – direktør Jacob Ellermann tog imod.

    Klik for større format. Bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne blev vundet af Hotel Kirstine i Næstved – ejerægteparret Henriette og Henrik Green var på scenen.

  • Bedste hotel på Sjælland, Fyn og Øerne: Hotel Kirstine i Næstved – ejerægteparret Henriette og Henrik Green var på scenen.
  • Bedste hotel i Jylland: Hotel Vejlefjord – administrerende direktør Flemming Jakobsen tog imod.
  • Bedste luksushotel i Danmark: Villa Copenhagen – Marco Wendicke, kommerciel direktør, havde salgschef Cecilie Philipson med på scenen.
  • Bedste hotelkæde: Small Danish Hotels – administrerende direktør Finn Kræfting tog imod sammen med kædens salgsdirektør Flemming Gade Hansen.

 

Relaterede artikler:

De vandt Danish Travel Awards 2022

350 kandidater til Danish Travel Awards 2022

Her er vinderne af Danish Travel Awards 2019