DAT får Danmarks længste indenrigsrute

DAT-direktør Jesper Rungholm, til venstre, med Aalborgs lufthavnsdirektør, Søren Svendsen, under dette års Ferie for Alle i Messecenter Herning.

Fra 15. juni til 17. september vil Danish Air Transport foreløbig to gange om ugen flyve mellem Aalborg Lufthavn og Bornholm. Målet er fire flyvninger om ugen.

Ruten mellem Aalborg og Bornholm bliver med sine ca. 370 km i luftlinje Danmarks længste, sagde Danish Air Transports adm. direktør og medejer, Jesper Rungholm, på Skype-link tirsdag formiddag. Han skulle have været med til pressemødet i Aalborg Lufthavn, men kunne pga. tåge ikke flyve sin helikopter til Aalborg.

DAT har i forvejen to ruter til Bornholm, fra København hele året og det meste af året (minus januar og februar) også fra Billund – på sidstnævnte er der op til fire flyvninger om ugen.

Ruten mellem Aalborg og Bornholm vil blive betjent med en ATR 72 med plads til 66 passagerer, dermed bliver der udbudt ca. 2.500 flysæder på strækningen. Samlet forventer DAT i år 260.000 passagerer på sine tre ruter til klippeøen.

”Vi har talt med DAT om at åbne mellem Aalborg og Bornholm et par år, men først for alvor seriøst det sidste halve års tid,” sagde direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, på dagens pressemøde til takeoff.dk og tilføjede: ”Ruten er en kæmpe forbedring; skal man med tog eller bil fra Aalborg til Bornholm tager det i dag små seks timer – den kommende DAT-rute har en ca. flyvetid på en time og et kvarter.”

Trioen DAT, Fårup Sommerland og Aalborg Lufthavn, har bl.a. en pakke til bornholmerne, så når de lander i lufthavnen bliver de kørt i bus til forlystelsesparken, der ligger en lille halv times kørsel fra Aalborg Lufthavn.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.