DAT får Danmarks længste indenrigsrute

DAT-direktør Jesper Rungholm, til venstre, med Aalborgs lufthavnsdirektør, Søren Svendsen, under dette års Ferie for Alle i Messecenter Herning.

Fra 15. juni til 17. september vil Danish Air Transport foreløbig to gange om ugen flyve mellem Aalborg Lufthavn og Bornholm. Målet er fire flyvninger om ugen.

Ruten mellem Aalborg og Bornholm bliver med sine ca. 370 km i luftlinje Danmarks længste, sagde Danish Air Transports adm. direktør og medejer, Jesper Rungholm, på Skype-link tirsdag formiddag. Han skulle have været med til pressemødet i Aalborg Lufthavn, men kunne pga. tåge ikke flyve sin helikopter til Aalborg.

DAT har i forvejen to ruter til Bornholm, fra København hele året og det meste af året (minus januar og februar) også fra Billund – på sidstnævnte er der op til fire flyvninger om ugen.

Ruten mellem Aalborg og Bornholm vil blive betjent med en ATR 72 med plads til 66 passagerer, dermed bliver der udbudt ca. 2.500 flysæder på strækningen. Samlet forventer DAT i år 260.000 passagerer på sine tre ruter til klippeøen.

”Vi har talt med DAT om at åbne mellem Aalborg og Bornholm et par år, men først for alvor seriøst det sidste halve års tid,” sagde direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen, på dagens pressemøde til takeoff.dk og tilføjede: ”Ruten er en kæmpe forbedring; skal man med tog eller bil fra Aalborg til Bornholm tager det i dag små seks timer – den kommende DAT-rute har en ca. flyvetid på en time og et kvarter.”

Trioen DAT, Fårup Sommerland og Aalborg Lufthavn, har bl.a. en pakke til bornholmerne, så når de lander i lufthavnen bliver de kørt i bus til forlystelsesparken, der ligger en lille halv times kørsel fra Aalborg Lufthavn.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.