DAT får ny rute mellem Aalborg og Stavanger

Fra 15. april begynder Danish Air Transport at flyve dagligt på hverdage mellem de to byer. Ruten er navnlig ønsket af olieindustrien.

”Vi har lang erfaring med ruteflyvning til og fra Stavanger. Siden 1996 har vi fløjet fra Esbjerg /Billund til den sydnorske storby, der er et vigtigt center for kultur og industri – især offshoreindustri. Og vi har allerede faste ruter mellem Stavanger og en række andre norske byer som Skien, Oslo/Rygge og Florø,” siger DAT’s ejer og adm. direktør, Jesper Rungholm, og tilføjer:

”Vi har først og fremmest etableret ruten, fordi offshorebranchen har efterspurgt den. Der er behov for en regulær forbindelse mellem Nordjylland og det sydlige Norge. Men vi forventer, at også mange andre vil have glæde af, at der nu bliver en direkte forbindelse.”

I Aalborg Lufthavn siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen, at der har været efterspørgsel på en forbindelse mellem de to store byer. ”Vi byder DAT hjertelig velkommen. Det er glædeligt, at der findes flyselskaber i Danmark, som tør tage nye initiativer. Og efter min mening er DAT på rette spor med den nye rute. Det er en klar håndsrækning til udviklingen af erhvervslivet i Aalborg og hele den nordjyske region, og jeg kan kun opfordre til, at virksomhederne bakker op og benytter ruten.”

Programmet for den nye rute gælder foreløbig til 26. oktober. Der bliver afgange alle hverdage og om søndagen. Rutetiderne er tilpasset, så forretningsfolk kan holde dagsmøder i Stavanger. Billetterne kan bookes fra 11. marts, oplyser DAT.