Færøsk turistdirektør død

Heri Niclasen, direktør for Færøernes Turistråd døde efter længere tids sygdom kun få uger efter sin 60 års fødselsdag. Heri Niclasen var uddannet telegrafist.

Han har også været telegrafist hos det danske televæsen i Sydgrønland. I en årrække sejlede Heri Niclasen med det færøske rederi Smyril Lines færge ”Norröna” hvorefter han kom i land og arbejdede som salgs- og marketingchef for Smyril Line. 

Han kom i 1996 til Atlantic Airways som salgs- og marketingchef for det færøske luftfartsselskab.Siden 2000 har han været administrerende direktør for Færøernes Turistråd i Tórshavn, hvor han i godt seks år på sin egen stille måde fik samlet aktørerne i den færøske turistbranche og markedsført Færøerne i udlandet.

Både som medlem af og formand for Vestnorden Tourist Board ydede han også en stor indsats for den fælles markedsføring af Vestnorden som turistdestination, ligesom hans enestående diplomatiske evner var med til at gyde olie på vandene, når bølgerne gik højt.

Heri Niclasen var et meget venligt og omgængeligt menneske, vellidt med en særegen humor. Sin fritid delte han mellem familien og sin færø-båd, der lå i havnen i Tórshavn, og som han kunne se fra sit kontor.

Heri Niclasen efterlader sig en hustru, to voksne børn og to børnebørn. Han vil blive savnet.

Skrevet af