VisitDenmark må udskyde ambitiøs turistplan

Turistorganisationen VisitDenmark, det tidligere Danmarks Turistråd, må udskyde sin ambitiøse vækstplan for dansk turisme, som ellers var spået til at sikre ekstra 15.000 arbejdspladser og en meromsætning i størrelsesorden 10 mia. kr. frem mod 2010. Baggrunden er, at staten har vendt tommelfingeren nedad overfor forudsætningen om tilførsel af ekstra ca. 100 mio. kr. årligt; penge som organisationen skulle have brugt på en virkeliggørelse af de ambitiøse planer. VisitDenmarks direktør, Ulrik Bülow, ærgrer sig over, at staten ikke ser de umiddelbare fordele i at satse på dansk turisme og siger: ”Man har fra politisk side sat meget fokus på videnøkonomi, og i det lys så vi gerne, at det samme skete for oplevelsesøkonomien. Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved, at der satses på forskning og uddannelse, men der findes stadig en lang række mennesker uden akademisk baggrund, som ikke umiddelbart finder arbejde i videnindustrien. For den gruppe mennesker kan vi skabe tusindvis af arbejdspladser”.
(Berlingske Business d. 01.02.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.