DBTA satte pris på direkte flyruter

Prismodtagere hos DBTA i går på Crowne Plaza: Gitte Simonsen modtog foreningens hæderspris som i et år gør hende til midlertidig ejer af et maleri, mens Birgitte Arendsdorf Olsen og Ole Andersen fra Copenhagen Connected fik en sølvskål.

Ved DBTA’s generalforsamling i går blev der uddelt to priser: Hædersprisen gik til en travel manager, mens samarbejdet Copenhagen Connected, der arbejder for at trække flere flyruter til Københavns Lufthavn, fik Anerkendelsesprisen.

Hædersprisen, indstiftet af Avis Biludlejning, gik til Purchasing Manager Gitte Simonsen fra Ferring Pharmaceuticals for hendes store aktivitet i perioden fra september til december sidste år, hvor DBTA stod uden sekretariatsleder. Den hidtidige, Anne Grete Lindberg, var efter fem år stoppet til fordel for nyt job i erhvervsrejsebureauet CWT. Anne Mette Berg blev ansat som ny general manager for foreningen i december sidste år.

DBTA’s Anerkendelsespris gik i år til Copenhagen Connected, et storstilet samarbejde mellem offentlige institutioner og private virksomheder i Øresundsregionen, der arbejder for at tiltrække flere flyruter til Københavns Lufthavn.

Wonderful Copenhagen er sekretariat for Copenhagen Connected og prisen blev modtaget af Birgitte Arendsdorf Olsen, international marketingschef i WoCo, og WoCo’s salgs- og marketingsdirektør, Ole Andersen.

Bagefter sagde prismodtagerne til standby.dk:

”Copenhagen Connected og Global Connected har arbejdet i tre år og bl.a. medvirket til at Air Canada og Emirates åbnede på Københavns Lufthavn samt SAS til at starte på Shanghai og snart også på San Francisco.

På vores ønskeseddel er også direkte ruter fra Københavns Lufthavn til f.eks. Sydkoreas hovedstad Seoul og en væsentlig destination i Indien. Men også gerne ruter til det vestlige og sydlige Kina, f.eks. Hong Kong, samt i USA bl.a. Boston, Atlanta og Miami.

Det gælder om, at Københavns Lufthavn har så stort et forspring som muligt inden den kommende trussel, Berlins nye hovedlufthavn, åbner,” sagde prismodtagerne.

Bag Copenhagen Connected står en lang række offentlige og private parter, bl.a. Københavns kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Malmø Stad og Region Skåne, Københavns Lufthavne og en række virksomheder. Projektet bakkes op af bl.a. LO, Dansk Metal, DI, Dansk Erhverv, A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, FLSmidth, Københavns Universitet mv.