Tomas Cook/MyTravel fyrer 2.500

Nedskæringerne kommer som dele af en fælles plan om nedskæring af omkostninger I størrelsesordenen en milliard kr. for at  kapitalisere værdien af fusionen så hurtigt som muligt.

Thomas Cook vil derefter offentliggøre det fusionerede selskabs finansielle position efter et halvt år og orienteer om udviklingen i integrationsprocessen. De fusionerede selskaber har knap 19.000 ansatte i Storbritannien – 9.125 hos MyTravel og 9.843 hos Thomas Cook.

Det er endnu ikke kendt, hvilken indflydelse afskedigelserne vil få for MyTravels bureauer ‘Going Places’ eller for Thomas Cooks butikker, men det ventes, at der også her vil ske lukninger blandt de 1.006 bureauer, hvoraf 548 bærer Thomas Cook navnet og 458 hedder ‘Going Places’.
 
Thomas Cook gruppens fælles CEO Manny Fontenla-Novoa har tidligere antydet, at de fleste fyringer vil ske blandt fly-personalet, da de to selskaber vil søge at undgå dobbelt-drift til visse destinationer. I alt er der ansat 33.000 personer på verdensbasis.


Selskabet har 45 fly i Storbritannien – heraf 21 fra MyTravel og 24 fra Thomas Cook – ud af koncernens samlede flyflåde på 97.

Ud over de forestående fyringer hos Thomas Cook/MyTravel venter rejsebranchen i England yderligere afskedigelser, når fusionen mellem First Choise og TUI kommer endeligt på plads til efteråret.

Skrevet af