De 10 største ruter hos SAS

oslo-lufthavn-sasFirma, som bl.a. kortlægger flyselskabers udbud af sæder, har kigget på SAS i den forgange uge. Af de 10 SAS-destinationer med flest sæder var de seks norske lufthavne. Norsk indenrigs er SAS største passagerområde.

Det er CAPA – Centre for Aviation – og OAG Analyser, der har kortlagt, hvor SAS mellem den 16. og 22. marts i år udbød flest flysæder.

Størst var udbuddet i Oslo med 284.597 flysæder, fulgt af Stockholm med 266.920, mens SAS i perioden havde 222.489 sæder til og fra København.

Herefter fulgte Bergen med 68.469 sæder, Stavanger: 61.871, Trondheim: 57.648, London Heathrow: 40.461, Tromsø: 29.307, Gøteborg: 27.984 og Bodø med 27.192 SAS-flysæder.

Indenrigs i Norge er samlet SAS’ største forretningsområde, i alt flyver 25 pct. af alle SAS-passagerer på norsk indenrigs. SAS har 16 indenrigsruter i Norge.

Af SAS 10 mio. årlige passagerer i Norge flyver de 6 mio. på SAS indenrigsruter. SAS har 60 pct. af det norske marked for indenrigsflyvning, resten sidder primært hovedkonkurrenten Norwegian på.

40 pct. af alle SAS’ billetter bliver købt i Norge, 25 pct. i Sverige, 15 pct. i Danmark, resten sælges på SAS øvrige markeder i og udenfor Europa, har SAS tidligere oplyst til standby.dk

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.