De farverige fantaster

spies og glistrupFILM: Filmen om Simon Spies og Mogens Glistrup blev gennemgående pænt modtaget efter premieren i aftes. Der er både lidt fakta og megen fiktion i filmen med, som det hedder i en anmeldelse, ”de to særlinge”.

Her er uddrag af anmeldelser:

Som et solstrejf i en vandpyt. Spies og Glistrup har endelig fået deres egen film. Den er flosset i kanten, fuld af løgn og særdeles underholdende og giver fire ud af seks stjerner. Pilou Asbæk piler rundt i bar røv og minkpels, som den energiske Spies. Han rammer ikke kun hans fistelstemme, men også kynismen i hans øjne, der taler et helt andet sprog end gavmildheden.  (BT)

På trods af de kritiske punkter morede jeg mig mildt undervejs. Måske fordi jeg er særligt interesseret i fantaster og Spies og Glistrup er sandelig to af de største, vi har haft i Danmark. Deres historie kan næsten ikke fortælles for ofte. Hvorfor kan to så geniale mennesker ikke styre sig og lade være med at køre ud over kanten? – Fire af seks stjerner.   (Berlingske)

Simon Spies og Mogens Glistrup er nok de to mest selviscenesatte og flamboyante medieklovne i Danmark siden besættelsen. Simon Spies var ekspert i teatralsk egomani – især af grænseoverskridende seksuel art. Trods sin ekstravagante levevis var Spies snu og forsigtig. Husk på jeg har en lille købmandsbutik at passe på. Faktisk virker han i filmen som en mand, der fanges i den kedsomhed, at der ikke er noget ved noget. Det er en underholdende og velspillet fortælling om venskabet mellem to så forskellige mennesker. – Fem stjerner ud af seks mulige.            (Jyllands-Posten)

Simon Spies fremstår først og fremmest som en afsporet alfahan. Og Glistrup som en forvildet stakkel. Simon Spies var visionæren, der både forstod og kunne forudse småborgerens behov og omsætte dem til klingende mønt. Gerne ved hjælp af sex, stoffer og skandaler som effektiv og billig markedsføring. Selv om man ikke på forhånd kender historien, er man ikke et sekund i tvivl om, at eventyret ikke har nogen lykkelig afslutning. – Fire ud af seks stjerner.   (Ekstra Bladet)